ΤΟΠΙΚΑ

Ανάσα για 20 οικογένειες στη Μαγνησία που περίμεναν πληρωμή επί δύο δεκαετίες

ανάσα-για-20-οικογένειες-στη-μαγνησία-πο-758788

Αίσιο τέλος μετά τις επίμονες παρεμβάσεις του βουλευτή και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου

Θετική έκβαση είχαν οι επίμονες ενέργειες, επί ένα εξάμηνο, του βουλευτή Μαγνησίας και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου, ώστε να λάβει τέλος η πολυετής ταλαιπωρία για 20 εργαζομένους της Χαλυβουργίας, των οποίων εκκρεμούσε η «Πληρωμή Αποφάσεων ΕΚΑΧ».

Επί 20 χρόνια οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους πάλευαν να πληρωθούν τα χρήματα που δικαιούταν από τη συμμετοχή τους σε ευρωπαïκό πρόγραμμα.

Ο μακροχρόνιος δικαστικός αγώνας, μετά από προσφυγή τους, ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 2000, αλλά συνέχισαν να βρίσκονται σε παρατεταμένη αναμονή ακόμη και όταν εκδόθηκε η τελεσίδικη δικαστική απόφαση, τον Μάιο του 2018. Από τότε άρχισε ο αγώνας τους για την εκταμίευση των χρημάτων, ύψους 8.000 έως 10.000 ευρώ για τον καθένα.

Τους τελευταίους έξι μήνες, οπότε εκπρόσωποί τους τον ενημέρωσαν σχετικά με την περιπέτειά τους, οι ενέργειες του βουλευτή Μαγνησίας Χρήστου Μπουκώρου ήταν διαρκείς προς τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες. Μέσα από συνεχείς παρεμβάσεις, κατάφερε ώστε να ξεπεραστεί και το τελευταίο εμπόδιο, ξεμπλοκάροντας οριστικά το ζήτημα.

Πλέον για τις 20 οικογένειες από τον Βόλο, τον Αλμυρό και τη Ν. Αγχίαλο, η μακροχρόνια ταλαιπωρία και αναμονή αποτελεί επιτέλους παρελθόν, καθώς σήμερα πιστώθηκαν στους λογαριασμούς τους τα χρηματικά ποσά τα οποία ανέμεναν επί δύο δεκαετίες.

Ο Χρήστος Μπουκώρος, ικανοποιημένος για τη θετική έκβαση του ζητήματος, ευχαρίστησε το Υπουργείο Εργασίας για την ανταπόκρισή του στο πρόβλημα αυτό που ταλάνιζε για πολλά χρόνια τις 20 οικογένειες της Μαγνησίας. Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι: «Πρόκειται για μια μεγάλη δικαίωση και οικονομική ανακούφιση των οικογενειών που επιτέλους λαμβάνουν τα χρήματά τους μετά από τόσα χρόνια, ειδικότερα αυτή την περίοδο της πρωτόγνωρης κρίσης που βιώνει η χώρα μας εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού».

Αναφορά για τη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας

Εξάλλου, αναφορά στον υπουργό Υγείας σχετικά με την ολοκλήρωση των εργασιών της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας στο Νοσοκομείο Βόλου κατέθεσε ο βουλευτής Χρήστος Μπουκώρος, μετά από επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία.

Συγκεκριμένα, η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας αυτή τη στιγμή φιλοξενείται σε έναν χώρο που στεγαζόταν το εξωτερικό γυναικολογικό ιατρείο στο παλαιό κτίριο του νοσοκομείου Βόλου, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες της νέας μονάδας. Όμως, ο χώρος που έχει παραχωρηθεί δεν πληροί τις προϋποθέσεις για την ασφαλή περίθαλψή τους και η ανάγκη ολοκλήρωσης της νέας Μονάδας κρίνεται επιτακτική.

Για το θέμα, ο Χρ. Μπουκώρος επικοινώνησε σήμερα με τον διοικητή του Αχιλλοπούλειου Ι. Ντόκο, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι απαιτείται κονδύλι 51.000 ευρώ για την ολοκλήρωση της Μονάδας. Σύμφωνα με τον διοικητή, με ποσό 20.000 ευρώ θα συμμετέχει ο Σύλλογος Συλλόγου Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία μέσω δωρεών, ενώ το υπόλοιπο ποσό αναμένεται από αναμόρφωση πιστώσεων του υπουργείου Υγείας, ώστε οι εργασίες να ξεκινήσουν από το φθινόπωρο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου