ΔΕΥΑΜΒ: Συνεχίζεται το πρόγραμμα απεντόμωσης σε φρεάτια υδροσυλλογής

Τελευταία ενημέρωση: 2020-07-31, 14:14:50
ΔΕΥΑΜΒ: Συνεχίζεται το πρόγραμμα απεντόμωσης σε φρεάτια υδροσυλλογής

Από την Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Για πέμπτο χρόνο υπάρχει η εμφάνιση κατσαρίδων σε περιοχές της πόλης, οι οποίες μεταξύ των άλλων έχουν εγκατασταθεί και στο δίκτυο όμβριων υδάτων της πόλης.

Για την αντιμετώπιση του φαινόμενου η ΔΕΥΑΜΒ προβαίνει σε διαδικασίες απεντόμωσης των φρεατίων υδροσυλλογής, με βάση την ένταση της εμφάνισης του φαινόμενου μετά από αναγγελίες των πολιτών.

 Στην τρέχουσα χρονιά μέχρι και σήμερα έχει εφαρμοστεί απεντόμωση σε 2.000 φρεάτια υδροσυλλογής σε περιοχές της πόλης όπως Βαμβακουργία, Τσιγάντε, Μαιάνδρου, ΜΕΤΚΑ, Άγιο Νεκτάριο, Άναυρο, Παλιά, Άγιο Κωνσταντίνο.

Η εφαρμογή της απεντόμωσης υλοποιείται από εξειδικευμένη εταιρεία που διαθέτει την κατάλληλη άδεια. Σημειώνουμε ωστόσο ότι ναι μεν η ΔΕΥΑΜΒ δρα προς την κατεύθυνση του περιορισμού του ενοχλητικού φαινόμενου, αλλά θα πρέπει οι αρμόδιες αρχές που σχετίζονται με τα θέματα της δημόσιας υγείας να εντάξουν στις δραστηριότητες τους παράλληλα με τους ψεκασμούς για τα κουνούπια και την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου φαινόμενου. Η απεντόμωση των φρεατίων υδροσυλλογής με δαπάνες της ΔΕΥΑΜΒ θα εξακολουθήσει μέχρι το τέλος Αυγούστου».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
9
=