Η Περιφέρεια αναλαμβάνει τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης

Τελευταία ενημέρωση: 2020-07-30, 18:05:58
Η Περιφέρεια αναλαμβάνει τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης

Το περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας έδωσε το πράσινο φως

 

Λύση στο πρόβλημα της ορθολογικής διαχείρισης των λιβαδιών για κτηνοτροφική χρήση δίνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας που αναλαμβάνει να συντάξει Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης ανά Περιφερειακή Ενότητα. Το περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας ενέκρινε το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την υλοποίηση του έργου, συμπεριλαμβανομένου και του σχεδίου της διακήρυξης για την επιλογή του αναδόχου εκπόνησης της μελέτης.

«Ευχαριστώ τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη για την άριστη συνεργασία και την εμπιστοσύνη που επιδεικνύει στις Περιφέρειες και ειδικά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη λύση ενός διαχρονικού προβλήματος, με μεγάλη σπουδαιότητα για την κτηνοτροφική παραγωγή» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός.

«Στηρίζουμε τους κτηνοτρόφους, το ζωικό κεφάλαιο και το αγροτικό εισόδημα στην πράξη και όχι με λόγια. Αξιοποιούμε τις εισφορές τους και θέτουμε κανόνες που οδηγούν στην αειφορική αξιοποίηση των βοσκήσιμων γαιών», πρόσθεσε.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
2
=