ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Περιπολία εντόπισε στο χείλος του γκρεμού το Ι.Χ. στο Κεραμίδι

περιπολία-εντόπισε-στο-χείλος-του-γκρ-759688

Χάθηκαν μάνα και παιδιά σε δύσβατη περιοχή του Βορείου Πηλίου και είχαν τροχαίο ατύχημα – Σωτήριες οι ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Ρήγα Φεραίου – Για άλλη μία φορά ακάλυπτη βραδινή βάρδια οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου

Εποχούμενη περιπολία αστυνομικών του Τμήματος Ρήγα Φεραίου εντόπισε το αυτοκίνητο με τη 40χρονη μάνα και τα τρία παιδάκια ηλικίας 7, 8 και 11 ετών αντίστοιχα, που αναζητούνταν αγωνιωδώς προχθές το βράδυ μετά από τροχαίο ατύχημα στο Βόρειο Πήλιο και δεν ήταν δυνατό να εντοπιστούν, καθώς είχαν χαθεί σε δύσβατη περιοχή.

Η οικογένεια επέστρεφε με αυτοκίνητο από το Καμάρι στον Βόλο μέσω Γλαφυρών. Γύρω στις 20:00 η οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της με αποτέλεσμα αυτό να εκτραπεί από την πορεία του και να ακινητοποιηθεί με τις δύο ρόδες στον αέρα σε γκρεμό. Είχε ακολουθήσει χωματόδρομο που δεν οδηγούσε στην κατεύθυνση που ήθελε και βρέθηκε στη δύσβατη περιοχή.

Στην περιοχή μπορούν να κινηθούν μόνο αυτοκίνητα 4Χ4 και όχι συμβατικά.

Οι αστυνομικοί με τη βοήθεια κατοίκου των Καναλίων κατάφεραν να εντοπίσουν τη σοκαρισμένη οικογένεια στις 22:30 ψάχνοντας τα σημάδια. Είχαν συνεχή επαφή μαζί της και προσπαθούσαν να ηρεμήσουν τη μητέρα, η οποία ήταν αναστατωμένη και δεν μπορούσε να δώσει το στίγμα της τοποθεσίας όπου βρίσκονταν.

Το προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος και ο διοικητής Στέφανος Καρκάλης μιλούσαν διαρκώς μαζί της και με τα παιδιά, έχοντας την πίεση να τους εντοπίσουν πριν πέσει η νύχτα ή τελειώσει η μπαταρία του κινητού τους, με την επικοινωνία να είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Τελικώς το αυτοκίνητό τους εντοπίστηκε σε δύσβατη περιοχή στη θέση Κακόρεμα 5 χιλιόμετρα από την άσφαλτο κοντά στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Μάλιστα οι αστυνομικοί βρήκαν το αυτοκίνητο με τις δύο ρόδες στον αέρα σε γκρεμό. Η μηχανή του ήταν ακόμη αναμμένη και η οδηγός στον πανικό της δεν είχε βάλει χειρόφρενο.

Ευτυχώς, τα παιδιά είχαν βγει μόνα τους από το αυτοκίνητο και ήταν καλά. Η μητέρα ήταν ελαφρά τραυματισμένη έχοντας υποστεί κατάγματα.

Οι αστυνομικοί κατατόπισαν το πλήρωμα του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ που έσπευσε στην περιοχή και δυνάμεις της Πυροσβεστικής της Β’ ΒΙ.ΠΕ που σύμφωνα με τις οδηγίες που είχαν ανέμεναν να βρουν την οικογένεια στο Καμάρι, αρκετά χιλιόμετρα δηλαδή μακριά από το σημείο όπου πραγματικά βρισκόταν.

Επίσης, ειδοποίησαν συγγενείς της 40χρονης για το ατύχημα.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 24 άνδρες, 8 οχήματα και τέσσερα της ΕΜΑΚ δεν χρειάστηκε τελικά να προχωρήσουν σε περαιτέρω ενέργειες. Το πλήρωμα του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ διακόμισε τη γυναίκα στο Αχιλλοπούλειο για παροχή πρώτων βοηθειών. Η επιχείρηση έληξε επιτυχώς στις 00:30.

Το αυτοκίνητο της οικογένειας βρίσκεται στο σημείο και σήμερα ο αδερφός της 40χρονης αναμένεται να το απομακρύνει από εκεί.

Υψηλό αίσθημα ευθύνης από τους αστυνομικούς

Στην επιβράβευση των αστυνομικών, που συνέβαλαν καταλυτικά στον εντοπισμό της οικογένειας σε αντίξοες συνθήκες, προχώρησε χθες με ανάρτησή του ο διευθυντής Αστυνομίας Μαγνησίας Μιλτιάδης Αλεξάκης, όπως και των υπολοίπων δυνάμεων που συνέδραμαν.

Αναλυτικά σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σημειώνει: «Οι αστυνομικοί, υπό την καθοδήγηση και τις εντολές του Κέντρου Επιχειρήσεων R/T της Διευθύνσεώς μας, καθώς και του αξιωματικού επόπτη -συντονιστή, ανταποκρίθηκαν στο καθήκον τους με υψηλό αίσθημα κοινωνικής και επαγγελματικής ευθύνης, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην επιτυχή και αποτελεσματική κατάληξη του περιστατικού. Συγχαρητήρια αξίζουν και στα πληρώματα των σταθμών Ε.Κ.Α.Β., Π.Υ. της Β΄ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου, καθώς επίσης και της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, για την άμεση κινητοποίησή τους. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται στην πράξη ότι ενώνοντας τις δυνάμεις μας μπορούμε να συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε με αποτελεσματικότητα και αμεσότητα».

Ακάλυπτη και πάλι η βάρδια

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε για άλλη μία φορά το γεγονός ότι η βραδινή βάρδια του ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου ήταν ακάλυπτη, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί πλήρωμα ασθενοφόρου από τον Βόλο.

Δεν πάει πολύς καιρός από το σοβαρό τροχαίο στο Νότιο Πήλιο, όταν ανήλικοι διακομίστηκαν σε καρότσα αγροτικού για να λάβουν πρώτες βοήθειες στο Αχιλλοπούλειο.

Ακάλυπτες βάρδιες οδηγών ασθενοφόρων υπάρχουν σε αρκετά Κέντρα Υγείας του νομού, ενώ το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας φωνάζει με κάθε ευκαιρία ότι κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Διαμαρτυρία από το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας του νομού

Τέτοια προβλήματα θα υπάρχουν συνεχώς σε καθημερινή βάση, αν δεν καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στα πληρώματα ασθενοφόρων, τονίζει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας του νομού Γιάννης Γατής.

«Εχουμε επισημάνει τις ελλείψεις στο προσωπικό από χρόνια, αλλά δυστυχώς δεν αναλαμβάνεται μέριμνα. Δεν είναι μόνο το προχθεσινό περιστατικό. Υπάρχουν παρόμοια σε Αργαλαστή, Ζαγορά, Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο όπου τα Κέντρα Υγείας έχουν ακάλυπτες βάρδιες», τονίζει.

Αν εξαιρέσει κανείς το Κέντρο Υγείας Αλμυρού, σε όλα τα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας υπάρχουν κενά. «Αν δεν γίνουν μόνιμες προσλήψεις, θα συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε παρόμοια προβλήματα σε καθημερινή βάση. Μπορεί να είναι κενή η βάρδια των οδηγών το πρωί ή το απόγευμα ή το βράδυ ανάλογα με το πώς βγαίνει το πρόγραμμα. Εμείς ενημερώνουμε το ΕΚΑΒ Βόλου ώστε να γνωρίζει και ξέρουμε ότι ανταποκρίνεται. Ομως, σε πέντε λεπτά της ώρας μπορεί πραγματικά να χαθεί μία ανθρώπινη ζωή», επισημαίνει.

Το Σωματείο Εργαζομένων γίνεται καθημερινά αποδέκτης παραπόνων και διαμαρτυριών από κατοίκους. «Εμείς με όση δύναμη έχουμε ως Σωματείο καταγγέλλουμε το πρόβλημα και το φωνάζουμε. Ομως, εμείς τα λέμε, εμείς τα ακούμε» κατέληξε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου