ΤΟΠΙΚΑ

Περιοριστικοί όροι στους «ποντικούς» για τις διαρρήξεις σε καταστήματα

περιοριστικοί-όροι-στους-ποντικούς-759742

Οδηγήθηκαν στην ανάκριση για απολογίες συνοδεία αστυνομικών

Στον ανακριτή Βόλου οδηγήθηκαν χθες οι τρεις Ρομά από τα Φάρσαλα που έρχονταν για μπάνιο στον Βόλο και διέπρατταν κλοπές.

Οι «ποντικοί» απολογήθηκαν για τις πράξεις τους. Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή οι δύο, ηλικίας 19 και 20 ετών, αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι να δικαστούν με τους περιοριστικούς όρους εμφάνισης στο οικείο αστυνομικό τμήμα το α’ πενθήμερο κάθε μήνα, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εγγυοδοσία 1.000 ευρώ.

Ο τρίτος ηλικίας 16 ετών αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους, καθώς είναι ανήλικος και επιπλέον από το αδίκημα δεν προέκυπτε κίνδυνος κατά της ανθρώπινης ζωής.

Επισημαίνεται ότι οι κατηγορούμενοι φέρονται να έχουν αναγνωρίσει τις πράξεις τους και να έχουν ζητήσει «συγγνώμη».

Εναντίον τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών από κοινού κατ’ εξακολούθηση.

Οι διαρρήκτες κατελήφθησαν την ώρα που προσπαθούσαν να απομακρυνθούν από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στις 5:00 τα ξημερώματα μετά από ανεπιτυχή προσπάθειά τους να κλέψουν το κυλικείο στον θόλο. Νωρίτερα είχαν διαπράξει άλλη μία κλοπή και δύο απόπειρες κλοπές, ενώ προανακριτικά προέκυψε ότι είχαν διαπράξεις άλλες τέσσερις κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή τους μία σιδερένια λάμα με τη οποία παραβίαζαν τις κλειδαριές και καλσόν που χρησιμοποιούσαν αντί για γάντια προκειμένου να μην αφήνουν αποτυπώματα.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου