ΤΟΠΙΚΑ

Ο Νίκος Μιχαλάκης νέος συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας

ο-νίκος-μιχαλάκης-νέος-συντονιστής-πο-759748

Αξιωματικός με μεγάλη εμπειρία, που αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του υποστρατήγου

Ο Νικόλαος Μιχαλάκης ανέλαβε συντονιστής Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο οποίος είναι πολύ γνωστός και αγαπητός στον Βόλο από τις διάφορες θέσεις που έχει υπηρετήσει στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Ο κ. Μιχάλης αποστρατεύτηκε από την Πυροσβεστική το 2013 με τον βαθμό του Υποστρατήγου. Μέχρι τότε είχε διατελέσει διοικητής σε πολλές Υπηρεσίες των πυροσβεστικών αρχών φέρνοντας σε πέρας τα καθήκοντά του με μεγάλη επιτυχία.

Κατάγεται από την Καρδίτσα ενώ είναι δημότης του Βόλου εδώ και 20 χρόνια. Είναι απόφοιτος της Ανώτατος Βιομηχανικής Σχολής Πειραιά του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Στο Πυροσβεστικό Σώμα κατετάγη το 1987 και αποφοίτησε από το Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας το 1991 με τον βαθμό του ανθυποπυραγού.

Ως αξιωματικός υπηρέτησε σε πολλές Υπηρεσίες των πυροσβεστικών αρχών του νομού. Συγκεκριμένα υπηρέτησε επιτυχώς στους πυροσβεστικούς σταθμούς και Υπηρεσίες Αθηνών, Νέας Αγχιάλου, Θηβών, Βόλου με το βαθμό του αντιπυράρχου.

Τον Ιανουάριο του 2011 προήχθη σε πύραρχος. Διετέλεσε διοικητής της Μαγνησίας τρία χρόνια, ενώ το 2013 ανέλαβε περιφερειακός διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών Θεσσαλίας. Από το Σώμα αποστρατεύτηκε το 2016.

Ο νέος συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχει λάβει μέρος σε μεγάλες επιχειρήσεις κατάσβεσης δασικών πυρκαγιών.

Αξιωματικός με μεγάλη εμπειρία έχει συμμετάσχει στην κατάσβεση μεγάλων πυρκαγιών σε Αθήνα, Θήβα, Εύβοια, Πήλιο, Σποράδες, Λάρισα. Παράλληλα έχει μεγάλη εμπειρία στην αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων όπως από φυσικές καταστροφές αλλά και διασώσεις.

Στον Βόλο είναι πολύ αγαπητός στους συνάδελφούς του και τους αξιωματικούς των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς στη διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας ήταν ιδιαίτερα δραστήριος και πάντοτε στην πρώτη γραμμή μέχρι τη συνταξιοδότησή του.

Η απόφαση Αγοραστού

Η απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας για την τοποθέτησή του στη θέση του συντονιστή Πολιτικής Προστασίας δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1175 της 24ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με την απόφαση ο κ. Μιχαλάκης διορίζεται ως περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας για την υποβοήθηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας σε θέματα πολιτικής προστασίας, με ειδική σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, με χρονική διάρκεια από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης έως τη λήξη της θητείας του περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου