ΤΟΠΙΚΑ

Πυροβόλησαν και σκότωσαν γάτο στα Ανω Λεχώνια

πυροβόλησαν-και-σκότωσαν-γάτο-στα-ανω-759752

Εξοργισμένοι οι ιδιοκτήτες του θα καταθέσουν μήνυση για θανάτωση ζώου – Στα Ανω Λεχώνια η εγκληματική πράξη

Δεν έχουν λόγια για να περιγράψουν τη λύπη τους, αλλά και την οργή τους οι ιδιοκτήτης του Τόνυ, ενός αδέσποτου γατιού που φιλοξενούσαν στο σπίτι τους εδώ και δύο χρόνια και αγαπούσαν κυριολεκτικά σαν μέλος της οικογένειάς τους στον κοινόχρηστο χώρο τους στα Ανω Λεχώνια.

Ο 31χρονος Α.Τ. λέει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι υπέστησαν φοβερό σοκ χθες όταν γύρω στις 17:00 διαπίστωσαν ότι ο γάτος τους ήταν ξαπλωμένος στο γκαζόν και φαινόταν να δυσκολεύεται να ανασάνει.

Ανησύχησαν και τους κόπηκαν τα γόνατα φοβούμενοι ότι κάποιος ασυνείδητος είχε ρίξει φόλα. Πλησιάζοντας όμως αρκετά κοντά διαπίστωσαν ότι το ζώο ήταν μέσα στα αίματα. Ναι, ανεγκέφαλος είχε πυροβολήσει τον Τόνυ από μακριά ενώ εκείνος βρισκόταν μέσα στο σπίτι τους στην αυλή τους και χαίρονταν τον ήλιο στο γρασίδι.

Ο 31χρονος λέει ότι άμεσα παρέλαβαν το ζώο και τον μετέφεραν πανικοβλημένοι σε κτηνιατρείο στον Βόλο μήπως μπορέσουν να το σώζουν.

Ο γάτος υποβλήθηκε σε χειρουργείο όμως τελικά το βράδυ υπέκυψε στα τραύματά του. Όπως λέει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο κτηνίατρος είπε ότι από την ακτινογραφεί διακρινόταν καθαρά τα σκάγια στην κοιλιά του.

Οι ιδιοκτήτες του ζώου είναι αποφασισμένοι αυτή την εγκληματική πράξη να μην την αφήσουν να περάσει έτσι. Σήμερα θα απευθυνθούν στο Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου και θα καταθέσουν μήνυση για θανάτωση ζώου κατά παντός υπευθύνου.

Παράλληλα χθες απευθύνθηκαν στην Φιλοζωική Ομάδα Βόλου και σε φιλοζωικές οργανώσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Ο 31χρονος με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο Τόνυ ο γατούλης δεν θα ξαναπαίξει με την Ντοντό! Ο Τόνυ πέθανε. Τον σκότωσαν στην αυλή με αεροβόλο όπλο! Μετά από χειρουργείο και ράμματα στο έντερο και πολλά εσωτερικά χτυπήματα μας την έκανε για “πάνω”…. σε αντίθεση με το τέρας που το έκανε που θα πάει “κατω”.

Ο Τόνυ ήταν αδέσποτο γατάκι όταν εμφανίστηκε και έγινε μέλος οικογένειάς μας. Δεν έχω λόγια να γράψω για το τι και πως έκανε κάποιος αυτό το έγκλημα! Ναι είναι έγκλημα! Ναι τα ζώα που έχουμε σπίτι μας είναι μέλος της οικογένειας μας! Θα το τραβήξουμε μέχρι εκεί που θα πάει! Τα Ανω Λεχώνια είναι το χωριό που μεγάλωσα και αγαπώ! Αλλά μετά από αυτό μου βγάζει πίκρα και αηδία!».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου