ΤΟΠΙΚΑ

Δίωξη στη 40χρονη Βολιώτισσα για σωματικές βλάβες στον γιο της

δίωξη-στη-40χρονη-βολιώτισσα-για-σωματι-760028

Κρατούμενη μέχρι τη δίκη της, που θα γίνει αύριο Παρασκευή στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου

Ποινική δίωξη για πρόκληση απλής σωματικής βλάβης σε πρόσωπο, που τελεί υπό την επιμέλεια του δράστη, άσκησε η Εισαγγελία Βόλου στη 40χρονη Βολιώτισσα, που συνελήφθη προχθές στις 16:40 μετά από ενδοοικογενειακό επεισόδιο με τον ανήλικο γιο της, ηλικίας 13 ετών.

Η 40χρονη παραπέμφθηκε χθες για να δικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου όπου παρουσιάστηκαν αρκετοί κάτοικοι της γειτονιάς της για να δώσουν κατάθεση διαμαρτυρόμενοι για επαναλαμβανόμενα επεισόδια.

Παρών στη δίκη ήταν και ο πατέρας του παιδιού, πρώην σύζυγος της 40χρονης, που διεκδικεί την επιμέλειά του, όπως και ο ίδιος ο ανήλικος, που στο δικαστήριο καθόταν δίπλα στον πατέρα του.

Η γυναίκα φέρεται να έπιασε το παιδί από τον λαιμό και να τον πίεζε όπως και στα χέρια προκειμένου να μη βγει έξω από το σπίτι.

Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι ο 13χρονος την έπιασε από τον λαιμό κι εκείνη τον γρατζούνισε στην προσπάθειά της να του ξεφύγει.

Η 40χρονη ζήτησε διά του πληρεξουσίου δικηγόρου της 48ωρη προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία της.

Ο εισαγγελέας έδρας έκανε δεκτή την πρότασή της και εισηγήθηκε στο δικαστήριο να την υιοθετήσει γεγονός που προκάλεσε διαμαρτυρία.

«Είμαστε εδώ όλη μέρα. Το παιδί κινδυνεύει», ανέφερε χαρακτηριστικά κάτοικος, προκαλώντας δυσαρέσκεια στην πρόεδρο του Δικαστηρίου, η οποία την κάλεσε σε τάξη για να συνεχιστεί η δίκη και η εξέταση του αιτήματος που είχε δικαίωμα να ζητήσει η υπεράσπιση.

Ο συνήγορος υπεράσπισης επανήλθε στο αίτημα για αναβολή ζητώντας αν ήταν δυνατό να δοθεί ακόμη και για τη Δευτέρα προκειμένου να προσκομιστούν ιατρικά έγγραφα, με το δικαστήριο να επισημαίνει ότι δεν δίνει δυνατότητα ο νόμος πέραν του 48ωρου.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ανέβαλε την υπόθεση για αύριο Παρασκευή στις 13:00 και στη συνέχεια διέκοψε επιφυλασσόμενο για την άρση της κράτησης της κατηγορούμενης ή όχι.

Μετά από λίγη ώρα ανακοίνωνε την απόφασή του για συνέχιση της κράτησης της 40χρονης μέχρι τη δίκη.

Υπενθυμίζεται ότι η μητέρα του παιδιού συνελήφθη μετά από κλήσεις στην Αστυνομία για βοήθεια από κατοίκους της γειτονιάς της.

Ο καβγάς μεταξύ μάνας και ανήλικου γιου διαπερνούσε τους τοίχους του σπιτιού και ακουγόταν σε δύο ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα.

Ανάστατοι οι κάτοικοι της περιοχής καλούσαν σε βοήθεια την Αστυνομία. Στο σπίτι έσπευσαν άμεσα άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αγοράκι έφερε εκδορές στον λαιμό του και τα χέρια, γεγονός που πιστοποιείται από έγγραφα του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου. Η Αστυνομία κάλεσε στο Τμήμα και τον πατέρα του παιδιού.

Ο πρώην σύζυγος κατάθεσε μήνυση για ενδοοικογενειακή βία και οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη της 40χρονης. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι η πρώτη φορά που η Αστυνομία καλείται να επέμβει για καβγάδες μεταξύ της μητέρας και του γιου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου