Αρνητικά τα πρώτα δείγματα από εργαζομένους της ΔΕΥΑΜΒ

Τελευταία ενημέρωση: 2020-07-29, 19:49:54
Αρνητικά τα πρώτα δείγματα από εργαζομένους της ΔΕΥΑΜΒ

Αρνητικά στον κορονοϊό όλα τα δείγματα που λήφθηκαν χθες από εργαζομένους στην ΔΕΥΑΜΒ. Η διαδικασία για να υποβληθούν σε προληπτικά τεστ για κορονοϊό όλοι οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ ξεκίνησε χθες, αρχής γενομένης από το κεντρικό κτίριο της οδού Κωνσταντά. Στο συγκεκριμένο κτίριο στεγάζονται τα ταμεία της επιχείρησης, όλες οι διοικητικές υπηρεσίες και η κεντρική διοίκηση. Πρόκειται ουσιαστικά για την «καρδιά» της δημοτικής επιχείρησης, καθώς καθημερινά προσέρχονται στο κτίριο δεκάδες πολίτες, είτε για να εξυπηρετηθούν, είτε για να πληρώσουν τους λογαριασμούς ύδρευσης και αποχέτευσης.

Τα πιστοποιημένα συνεργεία των γιατρών του ιδιωτικού διαγνωστικού κέντρου «Απεικόνιση» μετέβησαν στο κτίριο και έλαβαν συνολικά 73 ρινοφαρυγγικά επιχρίσματα τα οποία ελέγχθηκαν για κορονοϊό και βρέθηκαν όλα αρνητικά στον ιό.

Ο προληπτικός έλεγχος συνεχίστηκε σήμερα στο προσωπικό της ΔΕΥΑΜΒ στις εγκαταστάσεις της Χατζηαργύρη, ενώ αύριο Παρασκευή θα ληφθούν δείγμα από τους εργαζομένους στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού Βόλου.

Μετά το πέρας της χθεσινής δειγματοληψίας στο κεντρικό κτίριο της ΔΕΥΑΜΒ ο πρόεδρος της επιχείρησης Γιώργος Τόρης, ο οποίος επίσης υποβλήθηκε σε έλεγχο, υπογράμμισε σε δηλώσεις του, πως η απόφαση να γίνει προληπτικά έλεγχος σ’ όλο το προσωπικό υπαγορεύτηκε από την ανάγκη να διασφαλιστεί αφενός η ατομική υγεία του κάθε υπαλλήλου και αφετέρου να προστατευθεί η δημόσια υγεία, καθώς η ΔΕΥΑΜΒ είναι μία υπηρεσία την οποία καθημερινά επισκέπτονται δεκάδες πολίτες για διάφορες συναλλαγές.

«Πρέπει να περιορίσουμε στο ελάχιστο το όποιο ενδεχόμενο υφίσταται διασποράς του ιού. Οφείλουμε να προστατέψουμε όσο μπορούμε την τοπική κοινωνία από την επέκταση του κορονοϊού», συμπλήρωσε προς αυτή την κατεύθυνση ο κ. Τόρης.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
1
=