ΤΟΠΙΚΑ

Δωρεά φουσκωτού σκάφους στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου

δωρεά-φουσκωτού-σκάφους-στο-κεντρικό-760596

Φουσκωτό σκάφος μήκους 6,5 μέτρων με δυνατότητα ανάπτυξης ταχύτητας άνω των 30 κόμβων θα έχει σύντομα στον στόλο του μετά από δωρεά δύο εταιρειών το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου για να επιχειρεί στον Παγασητικό κόλπο τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα, καθώς το σκάφος διαθέτει ραντάρ επιφάνειας.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου θα παραλάβει σύντομα το νέο σκάφος και θα αποσύρει το παλιό φουσκωτό 1201 που χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή, καθώς έχει υποστεί σημαντικές ζημιές από τη φθορά του χρόνου, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται ανά τακτά διαστήματα βλάβες και το κόστος της χρήσης του να είναι απαγορευτικό.

Σχολιάζοντας τη δωρεά η λιμενάρχης Βόλου Βασιλική Κωνσταντά λέει ότι «αυξάνεται η επιχειρησιακή μας επάρκεια και αναβαθμίζεται ο ρόλος μας».

Με τα δύο σκάφη το καινούργιο και το υπάρχον, το μεγάλο πολυεστερικό 615, οι ανάγκες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου θα καλύπτονται πλήρως. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική δωρεά.

Το 615 θα καλύπτει τις περιπτώσεις έρευνας και διάσωσης καθώς μπορεί να μένει περισσότερο στη θάλασσα επειδή έχει μεγαλύτερη επάρκεια σε καύσιμα και εύρος πλόων.

Αντίστοιχα το καινούργιο φουσκωτό θα μπορεί να προσεγγίσει στα αβαθή ακτών τόσο γιατί θα έχει αμεσότερη ανταπόκριση καθώς έχει μικρότερο αριθμό πληρώματος όσο γιατί χρειάζεται λιγότερη προετοιμασία για τον απόπλου, και θα μπορεί να κάνει περισυλλογή ατόμων από τη θάλασσα πιο εύκολα.

Επιπλέον, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου έχει στη διάθεσή του ένα δίκτυο εθελοντών που είναι δίπλα του σε έκτακτες περιπτώσεις και συνδράμει, καθώς είναι ενταγμένοι στο τοπικό σχέδιο του λιμεναρχείου για την έρευνα και τη διάσωση.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου