Αγροτικός Σύλλογος Ζαγοράς: «Τα χωράφια μας είναι απότιστα»

Τελευταία ενημέρωση: 2020-07-29, 17:26:29
Αγροτικός Σύλλογος Ζαγοράς: «Τα χωράφια μας είναι απότιστα»

Διαμαρτυρία για τις κατεστραμμένες υποδομές άρδευσης σε πολλές περιοχές της Ζαγοράς

 

Οξυμένα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι αγρότες σε πολλές αγροτικές περιοχές τις Ζαγοράς, καθώς στην καρδιά του καλοκαιριού οι υποδομές άρδευσης είναι κατεστραμμένες με αποτέλεσμα τα κτήματα να μένουν απότιστα.

Σε ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Ζαγοράς σημειώνει ότι «στις περιοχές «Παναγία Ράσοβα» και «Μεγάλο Γεφύρι» δεν έχουν αποκατασταθεί ακόμα οι καταστροφές από τις τελευταίες βροχοπτώσεις. Στην «Αλατάρια» και την κτηματική Περιφέρεια Μακρυράχης το νερό δεν μπορεί να διέλθει από τους σωλήνες που έχουν τοποθετηθεί.

Στην «Σωτήρα», στα «Μποστάνια» δεν έχουν μαζευτεί τα νερά και δεν έχουν καθαριστεί οι δεξαμενές. Στα «Σκαλιά», μόλις πριν λίγες μέρες επιδιορθώθηκαν μερικώς οι βλάβες στα αντλιοστάσια, ενώ έπρεπε εδώ και μήνες να είναι έτοιμα. Πολλοί υδρονομείς δηλώνουν απροθυμία και παραιτούνται γιατί δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η διανομή του νερού».

Ο Αγροτικός Σύλλογος Ζαγοράς ισχυρίζεται ότι «το πάγιο αίτημα του αγροτικού κινήματος για άρδευση μέσω κλειστών κυκλωμάτων βρίσκει εμπόδιο στην αντιαγροτική πολιτική της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που αδιαφορούν για την ύπαρξη στοιχειώδους καλλιεργητικής φροντίδας».

Υποστηρίζει ότι ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου αποδεικνύεται «ανεπαρκής στη διεκδίκηση κονδυλίων για την αντικατάσταση του συστήματος άρδευσης από τα χωμάτινα και τσιμεντένια αυλάκια σε σύστημα κλειστών κυκλωμάτων».

Όπως διαμαρτύρεται, «δεν υπάρχει σχεδιασμός ούτε για την αποκατάσταση των βλαβών στα αυλάκια που ποτίζουμε εδώ και δεκαετίες και έγιναν με σκληρή δουλειά από τους παππούδες μας. Αλλά και για την κατανομή των υδρονομέων στις κτηματικές περιφέρειες, διαφορετικούς υδρονομείς ορίζει το Δημοτικό Συμβούλιο και διαφορετικούς η Τοπική Κοινότητα ενώ το αλαλούμ που κυριαρχεί το πληρώνουμε οι αγρότες που δεν μπορούμε να ποτίζουμε τη γη μας».

Το διεκδικητικό πλαίσιο του Συλλόγου περιλαμβάνει την άμεση επίλυση των προβλημάτων άρδευσης σε όλες τις αγροτικές περιφέρειες του Δήμου μας, την άμεση αντικατάσταση του συστήματος άρδευσης με κλειστά κυκλώματα, την καλλιέργεια των πηγών και το «μάζεμα» των νερών και τη συντήρηση και καθάρισμα των δεξαμενών άρδευσης.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
7
=