ΤΟΠΙΚΑ

Μήνυση για συκοφαντίες και ύβρεις κατά του Δημάρχου Βόλου

μήνυση-για-συκοφαντίες-και-ύβρεις-κατ-760644

Από κατοίκους των Σταγιατών – Στα Δικαστήρια Βόλου χθες η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Μήνυση για συκοφαντίες, ύβρεις και απειλές κατέθεσε κατά του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου η δικηγόρος και επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου εκ μέρους κατοίκων των Σταγιατών χθες το πρωί.

Η κ. Κωνσταντοπούλου επισκέφτηκε χθες τα Δικαστήρια Βόλου συνοδευόμενη από δεκάδες πολίτες και είχε συνάντηση με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Βόλου.

Σε δηλώσεις της νωρίτερα στην πλατεία Ελευθερίας, όπου είχε συνάντηση με τους κατοίκους, είπε ότι οι δηλώσεις του δημάρχου Βόλου προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψη των κατοίκων του χωριού, τους οποίους, όπως υποστήριξε, εξύβρισε και συκοφάντησε, τους απείλησε και επιπρόσθετα αποπειράθηκε να τους εκβιάσει.

Ο κ. Μπέος επισκέφτηκε τις Σταγιάτες στις 2 Ιουλίου για την τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων από τον Δήμο Βόλου στην κοινόχρηστη βρύση του χωριού για την ενημέρωση του κόσμου ότι το νερό είναι ακατάλληλο προς πόση. Οι αναλύσεις της ΔΕΥΑΜΒ έδειχναν επιβάρυνση από μικροβιακό φορτίο και η δημοτική αρχή ήταν υποχρεωμένη να ενημερώσει τον κόσμο. Εντούτοις με αφορμή την τοποθέτηση των πινακίδων προκλήθηκε ένταση με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται με μαύρες σημαίες και πλακάτ και να έρχονται σε αντιπαράθεση με τον δήμαρχο.

Οι δηλώσεις Κωνσταντοπούλου

«Οι άνθρωποι αυτοί είναι άνθρωποι του μόχθου, της δουλειάς, που λατρεύουν το χωριό τους και το νερό της Κρύας Βρύσης και με τη μήνυσή τους αυτή υπερασπίζονται την αξιοπρέπειά τους και το δικαίωμα να έχουν πρόσβαση στο νερό, από το οποίο υδροδοτείται το χωριό τους εδώ και 350 χρόνια», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Επικαλούμενη τη χθεσινή 10η επέτειο από τη θεσμοθέτηση και αναγνώριση από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ του παγκόσμιου δικαιώματος στο νερό, είπε ότι «υπερασπίζονται ένα αναγνωρισμένο σε οικουμενικό επίπεδο δικαίωμα».

Η ίδια υποστήριξε «ότι όταν υπάρχουν ασυδοσία και αυθαιρεσία, επιβάλλεται να ασκεί κανείς τα δικαίωμά του και να ζητά από τη Δικαιοσύνη προστασία. Οι λίβελοι που εξαπέλυσε ο κ. Μπέος εναντίον των ανθρώπων, δεν είναι τυχαίοι. Θέλησε με συκοφαντίες, απειλές και εκβιαστικές δηλώσεις να τους αποθαρρύνει από το να ασκήσουν τα δικαιώματά τους και να τους κάνει να σωπάσουν σε σχέση με την παραβίαση των δικαιωμάτων τους».
Ακόμη προειδοποίησε: «Οι κάτοικοι δεν θα σταματήσουν εδώ αλλά θα ασκήσουν όλα τα δικαιώματα που αναγνωρίζει ο νόμος, το Σύνταγμα και οι υπερνομοθετικές διατάξεις. Εχουν συντηρήσει το δίκτυο υδροδότησης, μερίμνησαν για την υδρομάστευση, φροντίζουν κάθε φορά να αποκαθιστούν οποιαδήποτε ανάγκη υπάρχει»,

«Θα αναζητηθούν ευθύνες για κάθε παράλειψη, παραβίαση ή αμέλεια», είπε ακόμη, τονίζοντας ότι «τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της πηγής δεν θα περάσουν. Ο επισκέπτης απολαμβάνει το νερό από την πηγή, το ήπια κι εγώ και δεν έπαθα τίποτα, όπως το καταναλώνουν γενιές και γενιές, αντίθετα με όσα ισχυρίζεται ο κ. Μπέος. Θα περιμένω να δω και εγώ τα αποτελέσματα των μετρήσεων που επιβεβαιώνουν το αντίθετο».

Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Γαλανόπουλος είπε ότι η μήνυση αποτελεί ένα ακόμη κομμάτι του αγώνα των κατοίκων να ξαναφέρουν το νερό στην Κρύα Βρύση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου