Διακοπές στη Ζαγορά απολαμβάνει ο Καναδός Πρέσβης στην Αθήνα

Τελευταία ενημέρωση: 2020-07-29, 10:42:18
Διακοπές στη Ζαγορά απολαμβάνει ο Καναδός Πρέσβης στην Αθήνα

Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ζαγοράς - Μουρεσίου η επίσκεψη του Καναδού Πρέσβη στην Αθήνα κ. Mark Allen και η υποδοχή του από τον Αντιδήμαρχο κ. Απ. Κοντογιώργο.

Ο Καναδός Πρέσβης, ο οποίος απολαμβάνει διακοπές - φιλοξενία σε φιλικό του πρόσωπο στη Ζαγορά, αναφέρθηκε στις άριστες διμερείς σχέσεις και εξήρε την στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης στην πανδημία επισημαίνοντας την διεθνή αναγνώριση για τις πολιτικές και τους χειρισμούς της στην αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Απ. Κοντογιώργος, παρουσίασε το προφίλ του Δήμου, με την αγροτική οικονομία και τον τουρισμό να αποτελούν τους βασικούς άξονες της τοπικής οικονομίας ενώ επισήμανε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής όπως το φυσικό περιβάλλον, το ιδιαίτερο κλίμα, το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα κ.λπ.

Στη συνέχεια ο κ. Κοντογιώργος αναφέρθηκε στη σημαντική επιχειρηματική παρουσία του Καναδά στην Ελλάδα και στις  προοπτικές  για ακόμα ευρύτερη συνεργασία των δύο χωρών και ειδικά στο Ανατολικό Πήλιο στον τουρισμό και στον αγροτικό τομέα.

"Μας ενώνουν κοινά σημεία και στην κορυφή αυτής της λίστας βρίσκεται η κοινή μας δέσμευση για ευημερία των λαών μας σε ένα πλαίσιο ισχυρής δημοκρατίας και κράτους δικαίου. Περίπου 300.000 Καναδοί με ελληνική καταγωγή, αρκετοί και από εδώ, από το Πήλιο, ζουν και δημιουργούν  στον Καναδά με σημαντική συνεισφορά σε πολλούς τομείς," τόνισε ο κ. Κοντογιώργος  και πρότεινε στον ξένο διπλωμάτη να αναπτυχθούν συνεργασίες για την τουριστική προβολή του Πηλίου στον Καναδά καθώς και στον αγροτικό τομέα στον οποίο ο Καναδάς καινοτομεί.

Τον Καναδό Πρέσβη, συνοδεύουν στις διακοπές του στο Πήλιο και άλλοι διπλωμάτες της Καναδικής Πρεσβείας στην Ελλάδα καθώς και της αντίστοιχης της Χιλής και πραγματοποίησαν σειρά επαφών με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς και άλλους φορείς της περιοχής.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
3
=