ΤΟΠΙΚΑ

Συμφωνία για το Πανθεσσαλικό

συμφωνία-για-το-πανθεσσαλικό-851206

Οι τοπικοί φορείς που θα συμμετέχουν στον φορέα διαχείρισης και λειτουργίας του Πανθεσσαλικού Σταδίου συμφώνησαν χθες στις βασικές αρχές του Σχεδίου αξιοποίησης του Σταδίου που εκπόνησε για λογαριασμό του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.
Το σημείο “αγκάθι” που ενδεχομένως να προκαλούσε τριβές και αφορούσε τις εμπορικές χρήσεις φαίνεται να ξεπερνιέται, όπως άφησαν να εννοηθεί όλοι μετά τη σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο της Νέας Ιωνίας, καθώς ξεκαθαρίστηκε ότι “ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν οι όροι δόμησης στην περιοχή για να δημιουργηθούν ξενοδοχεία ή σούπερ μάρκετ.
“Δεν ανατρέπεται η αναλογία αθλητικών χώρων… επισημάνθηκε χαρακτηριστικά από το Νομάρχη Μαγνησίας και τους δύο δημάρχους Βόλου και Νέας Ιωνίας, ενώ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Γιώργος Σπηλιόπουλος, επισήμανε ότι η μελέτη βασίζεται σε προτάσεις για να είναι βιώσιμη η λειτουργία του Σταδίου και μόνο στα όσα προβλέπονται στο νομοσχέδιο.
Το τελικό κείμενο με τις παρατηρήσεις που έγιναν από την ομάδα προεργασίας θα τεθεί στα Ολυμπιακά Ακίνητα και μεταξύ άλλων διασφαλίζει το δημόσιο και αθλητικό χαρακτήρα του Σταδίου, τη συμμετοχή ΝΑΜ, Δήμων, Επιμελητηρίου και για τη διοργάνωση αγώνων σε αθλήματα εκτός του ποδοσφαίρου, όπως επισημαίνεται στη μελέτη, επιβάλλεται η παροχή από τη Γενική Γραμματεία Αθλητιμού του αναγκαίου εξοπλισμού για τις προπονήσεις και τη διεξαγωγή τους.
Μάλιστα χθες οι κ.κ. Απ. Παπατόλιας, Αλ. Βούλγαρης, Π. Μαβίδης και Απ. Αρέθας, ανακοίνωσαν με αφορμή τα Τσιλκητήρια που θα διοργανωθούν στο Πανθεσσαλικό στις 2 Ιουλίου θα διεκδικήσουν να παραμείνει ο εξοπλισμός που θα μεταφερθεί για τις ανάγκες των αγώνων και έπειτα στο Πανθεσσαλικό, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα διοργάνωσης και άλλων μεγάλων αθλητικών μίτινγκ.
Επαφές θα γίνουν και τους θεσσαλικούς φορείς.
Την ερχόμενη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη παρουσία και του μελετητή, όπου θα προσαρμοστούν οι τελευταίες προσθήκες ώστε το τελικό σχέδιο να κατατεθεί στα Ολυμπιακά Ακίνητα και να υπογραφεί στη συνέχεια η σύμβαση παραχώρησης.

Παρατηρήσεις και προβλέψεις…
Η μελέτη που κατατέθηκε προτείνει νέους όρους χρήσης με συμπλήρωση του υπόλοιπου διαθέσιμου συντελεστή δόμησης, προκειμένου να αξιοποιηθεί για εμπορική χρήση, ενώ σύμφωνα με τη μελέτη για τη δημιουργία νέων κτιρίων, προτείνονται οι χώροι μέσα στις αθλητικές εγκαταστάσεις.
Την επεξεργασία της μελέτης ώστε χθες να γίνουν οι αντίστοιχες παρατηρήσεις έκανε η ομάδα προεργασίας με τους αντιδημάρχους κ.κ. Δ. Δερβένη, Φ. Λαμπρινίδη και την αντινομάρχη Νατάσσα Οικονόμου, που στις επισημάνσεις που συζητήθηκαν χθες στη σύσκεψη τονίζουν ότι η μελέτη αποτελεί μια εμπεριστατωμένη παρουσίαση της κατάστασης του Πανθεσσαλικού και θα πρέπει να ληφθεί υπόψη στη διαμόρφωση της τελικής πρότασης.
Παρουσιάζει, σύμφωνα με την ομάδα προεργασίας, μια ολοκληρωμένη εικόνα των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, πραγματοποιεί μια ικανοποιητική ανάλυση των πλεονεκτημάτων τους και δίνει μια σαφή εκτίμηση των εσόδων και εξόδων που απορρέουν από την παρούσα χρήση, από τα οποία προκύπτει η αδυναμία κάλυψης των δαπανών συντήρησης και λειτουργίας του Σταδίου με την υπάρχουσα διαχείριση.
Η ομάδα προεργασίας τάχθηκε αναφανδόν κατά της τροποποίησης των όρων δόμησης προκειμένου να αξιοποιηθεί ο χώρος για εμπορική χρήση, με την κατασκευή κατοικιών ή ξενοδοχείου, η οποία ανάλογα με την επιλογή των προτεινόμενων χώρων, οδηγεί σε κατάργηση των αθλητικών εγκαταστάσεων.
Ο δήμαρχος Ν. Ιωνίας Π. Μαβίδης σε δηλώσεις του ήταν σαφής ότι “δεν πρόκειται να γίνει καμία υποχώρηση που θα επιτρέπει την αλλοίωση των χαρακτηριστικών του Σταδίου, ενώ ο νομάρχης Μαγνησίας κ. Α. Παπατόλιας υπογράμμισε ότι η μελέτη που κατατέθηκε από τον κ. Βρεττάκο αξιολογείται θετικά, αλλά υπάρχουν επιμέρους επισημάνσεις που ήδη μέσα από τη διαβούλευση των τοπικών φορέων συμπεριλήφθηκαν στις βασικές αρχές του τελικού σχεδίου.
«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνουν σούπερ μάρκετ και ξενοδοχεία…» ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά ο δήμαρχος Βόλου Αλ. Βούλγαρης που επέμεινε στον αθλητικό χαρακτήρα του Σταδίου, ενώ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γ. Σπηλιόπουλος χαρακτήρισε την μελέτη αξιόπιστη, σημειώνοντας ότι είναι σημαντική η συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς, ώστε το τελικό κείμενο να ικανοποιεί όλες τις πλευρές και να τεθεί υπόψη των Ολυμπιακών Ακινήτων για την τελική υπογραφή.
Τέλος ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Απ. Αρέθας ανέφερε ότι η ΤΕΔΚ θα στηρίξει το εγχείρημα με όλες της τις δυνάμεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου