ΤΟΠΙΚΑ

Ημερίδα τουριστικής ανάπτυξης στο Δήμο Μουρεσίου

ημερίδα-τουριστικής-ανάπτυξης-στο-δή-851206

Προετοιμάζεται με μεγάλες προσδοκίες και μεγάλη επιμέλεια η 2η Ημερίδα για την ανάπτυξη και τον Τουρισμό, που διοργανώνει η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Μουρεσίου (ΕΤΑΜ), με τη συμμετοχή της ηγεσίας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης ,του ΣΕΤΕ, των θεσμικών φορέων που σχετίζονται με τον τουρισμό, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της επιχειρηματικότητας. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο στις 10 το πρωί στο ξενοδοχείο «Αλόη» στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου με σημαντικούς ομιλητές.
Με δεδομένο ότι η ελληνική τουριστική βιομηχανία αποτελεί τον μοναδικό αναπτυξιακό τομέα με ορατές προοπτικές, αποτελεί εθνικό ζήτημα η διαμόρφωση μιας εθνικής στρατηγικής μακρόπνοης, ρεαλιστικής κι αποδοτικής. Σε αυτό το πλαίσιο η 2η Ημερίδα Τουριστικής Ανάπτυξης θέτει ως αντικείμενο σχεδιασμού αλλά και λήψης συγκεκριμένων πρωτοβουλιών ζητήματα που αφορούν στη βελτίωση και την προώθηση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος, τις συνέργειες, τις ενώσεις επιχειρήσεων, όπως είναι το cluster Pelion Union που παρουσιάζεται ως ήδη εφαρμοσμένο μοντέλο συνεργασίας.
Παράλληλα, η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Μουρεσίου (ΕΤΑΜ) παρουσιάζει το πλάνο δράσεων και πρωτοβουλιών για την επόμενη τετραετία. Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι σχεδόν μονόδρομος, με δεδομένο ότι η τουριστική βιομηχανία δεν μπορεί να διακόψει τη λειτουργία της για να ανασυνταχθεί. Επιβάλλεται λοιπόν ο συστηματικός εντοπισμός και η στήριξη κάθε είδους πρωτοβουλίας, και η μεταξύ τους σύνδεση με τις επακόλουθες συνέργειες και μεταφοράς τεχνογνωσίας.

Τελικός κατάλογος εισηγητών
Συντονιστής: Σπύρος Φρεμεντίτης Δημοσιογράφος,(εφημερίδα Ελευθεροτυπία & ΝΕΤ 105,8)
Βασικοί Ομιλητές
Σ. Αποστολόπουλος, Γενικός Διευθυντής Γεν. διεύθυνσης Τουριστικής Ανάπτυξης,Γ. Δρακόπουλος, Γενικός διευθυντής ΣΕΤΕ, Κραβαρίτης, Γενικός Διευθυντής ΟΤΕΚ που θα μιλήσει με θέμα : «Επαγγελματική Τουριστική Εκπαίδευση από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης», Β. Παπαναστασάτου, Υπεύθυνη Τμήματος Πολιτικής που θα μιλήσει με θέμα «Διοικητικές κυρώσεις στις Τουριστικές Επιχειρήσεις», Γ. Καββαθάς, Γενικός Γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων & Συναφών Επαγγελμάτων, Αντιπρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ που θα μιλήσει με θέμα «Εκσυγχρονισμός και εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας στο τομέα της εστίασης», Σ. Πολυκράτης, Πρόεδρος Συνομονσπονδίας επιχειρηματιών ενοικιαζόμενων δωματίων Ελλάδος, Ν. Βισβίκης, Γενικός Έφορος του Δ.Σ. HATTA(Σύνδεσμος των εν Ελλάδι τουριστικών & ταξιδιωτικών πρακτόρων), Κ. Βολτής, Διευθύνων Σύμβουλος Αναπτυξιακής Εταιρείας Κυκλάδων που θα μιλήσει με θέμα «Ενέργειες Τουριστικής Προβολής Νομού Κυκλάδων», Δ. Τσοπανούδης, Γενικός Διευθυντής Εταιρείας Ανάπτυξης Πηλίου Ε.Α.Π. που θα μιλήσει με θέμα «Leader Μοντέλο Ανάπτυξης για το Πήλιο. Χρηματοδοτήσεις Επενδυτικών Σχεδίων», Κ. Λεβέντης, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας που θα μιλήσει με θέμα «Ιδιαιτερότητες του τουριστικού επιχειρείν στο Πήλιο», Α. Αθανασός, Πρόεδρος Ένωσης Εστιατορών & Συναφών Επαγγελμάτων Μαγνησίας, που θα μιλήσει με θέμα «Ποιοτικός γαστρονομικός τουρισμός», Θ. Κουμέλης,TRAVEL MEDIA APPLICATIONS που θα μιλήσει με θέμα «Ο Τουρισμός παγκοσμίως μετακινείται από το .com στο .travel», Δ. Βατικιώτης, Γενικός διευθυντής ATCOM που θα μιλήσει με θέμα «Προτάσεις αξιοποίησης του διαδικτύου στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος», Γ. Ζαφείρης, Σύμβουλος Επικοινωνίας. Εταιρεία Spirito Libero-Αντιπρόεδρος ΕΤΑΜ που θα μιλήσει με θέμα «Πρόταση προγράμματος τουριστικής προβολής του Δήμου Μουρεσίου».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου