ΛΑΡΙΣΑ

Τρεις προσλήψεις για το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ενταξης

τρεις-προσλήψεις-για-το-περιφερειακό-762344

Στην πρόσληψη τριών ατόμων για την υποστήριξη της οργάνωσης και λειτουργίας του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ενταξης Θεσσαλίας θα προχωρήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το θέμα θα απασχολήσει το περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας που θα συνεδριάσει αύριο Τρίτη μετά από εισήγηση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού.

Οι προσλήψεις αφορούν στις ειδικότητες ΠΕ Κοινωνικών Επιστημών (2) και στην ΠΕ Πληροφορικής (1).

Περιλαμβάνονται στα τρία υποέργα που εγκρίθηκαν για ένταξη ύστερα από πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η υποστήριξη με ανθρώπινο δυναμικό είναι προϋπολογισμού 195.000 ευρώ. Τα άλλα δύο υποέργα είναι η επιλογή τεχνικού συμβούλου για την υποστήριξη της δημιουργίας και λειτουργίας του Παρατηρητηρίου, προϋπολογισμού 71.500 ευρώ, και η προμήθεια εξοπλισμού, προϋπολογισμού 3.000 ευρώ.

Η διάρκεια των συμβάσεων προσδιορίζεται έως τριάντα έξι μήνες μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2023.

Τα προσόντα

Το ένα άτομο ΠΕ Κοινωνικών Επιστημών θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6ετή επαγγελματική εμπειρία σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και ζητήματα κοινωνικής ένταξης, καθώς και στη διεξαγωγή ερευνών και μελετών στον τομέα και εμπειρία, στην παρακολούθηση και αξιολόγηση συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων κυρίως του ΕΚΤ. Να κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών ετήσιας τουλάχιστον διάρκειας και άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Η απασχόληση του κοινωνικού επιστήμονα θα αφορά κυρίως τη συλλογή στοιχείων για την παρακολούθηση και καταγραφή κοινωνικών φαινομένων, όπως ακραία φτώχεια, υπερχρεωμένα νοικοκυριά και την οργάνωση της συλλογής υλικού για την παρακολούθηση και επικαιροποίηση της Περιφερειακής Στρατηγικής για την Κοινωνική Ενταξη (ΠΕ.Σ.Κ.Ε.).

Το δεύτερο άτομο ΠΕ Κοινωνικών Επιστημών θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 3ετή επαγγελματική εμπειρία σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες καθώς και να έχει ασχοληθεί με τη διαχείριση έργων, τη διοργάνωση συναντήσεων εργασίας, εκδηλώσεων και διαβουλεύσεων με οργανωτικές και επικοινωνιακές ικανότητες καθώς και παρακολούθηση και αξιολόγηση συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων κυρίως του ΕΚΤ. Να κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών ετήσιας τουλάχιστον διάρκειας και καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Η απασχόληση του θα αφορά κυρίως τη συμμετοχή στην οργάνωση τακτικών συναντήσεων με εκπροσώπους της Περιφέρειας, των Δήμων, των κοινωνικών εταίρων, της κοινωνίας των πολιτών, των φορέων υλοποίησης παρεμβάσεων κοινωνικού χαρακτήρα και την προετοιμασία και οργάνωση της δικτύωσης των φορέων υλοποίησης προνοιακών παρεμβάσεων και κοινωνικών υπηρεσιών σε περιφερειακό επίπεδο.

Για τη θέση ΠΕ Πληροφορικής απαιτείται τουλάχιστον 5ετή επαγγελματική εμπειρία, με εξειδικευμένες γνώσεις και πολύ μεγάλη αποδεδειγμένη εμπειρία σε ζητήματα πληροφορικής, νέων τεχνολογιών και Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (G.I.S.) με γνώσεις θεμάτων για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, καθώς και στην παρακολούθηση και αξιολόγηση συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων κυρίως του ΕΚΤ. Για την πρόσληψη απαιτείται μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών ετήσιας τουλάχιστον διάρκειας και καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Η απασχόλησή του υπαλλήλου θα αφορά κυρίως την αποτύπωση και χαρτογράφηση των χωρικών διαστάσεων της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, τη συνεχή παρακολούθηση της διαδικτυακής πύλης για την καταγραφή της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, την εφαρμογή ηλεκτρονικών εργαλείων και δεικτών παρακολούθησης των διαδικασιών κοινωνικής ένταξης των ωφελούμενων της ΠΕΣΚΕ κ.α.

Το Περιφερειακό Παρατηρητήριο

Το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ενταξης, αποσκοπείστην ανάδειξη τοπικών αναγκών σε θέματα πολιτικών Κοινωνικής Προστασίας, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, στη διαβίβαση στοιχείων και πληροφοριών στο Ε.ΓΠ.Σ. του Εθνικού Μηχανισμού και στην αποτύπωση και χαρτογράφηση των χωρικών διαστάσεων της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Ως πυλώνας της κοινωνικής ένταξης σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, το Παρατηρητήριο προωθεί ιδίως την εκπόνηση ετήσιας περιφερειακής έρευνας εισοδήματος και συνθηκών διαβίωσης για τη διαπίστωση των επιπτώσεων συγκεκριμένων πολιτικών στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Περιφέρειας, την ανάπτυξη και εφαρμογή εργαλείων και δεικτών παρακολούθησης των διαδικασιών κοινωνικής ένταξης των ωφελούμενων της ΠΕ.Σ.Κ.Ε.

Ακόμη, προωθεί την παρακολούθηση και καταγραφή κοινωνικών φαινομένων όπως ακραία φτώχεια, υπερχρεωμένα νοικοκυριά και την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων ιδιαίτερα των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων και τη δημιουργία διαδικτυακής πύλης για την καταγραφή της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου