ΤΟΠΙΚΑ

Κακουργηματική δίωξη για την κάνναβη και τα δενδρύλλια στο μαντρί στο Πήλιο

κακουργηματική-δίωξη-για-την-κάνναβη-763578

Κατά των δύο, που συνελήφθησαν μετά από ντου αστυνομικών σε ποιμνιοστάσιο στο Πήλιο

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία Βόλου στους δύο συλληφθέντες, που μετά από ντου του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου σε ποιμνιοστάσιο σε περιοχή του Νοτίου Πηλίου κατελήφθησαν να έχουν πάνω από μισό κιλό χασίς και να καλλιεργούν οκτώ δενδρύλλια κάνναβης.

Η Εισαγγελία Βόλου άσκησε δίωξη για κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης και τους παρέπεμψε στον ανακριτή Βόλου, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν μεθαύριο Δευτέρα.

Οι δύο συλληφθέντες είναι ηλικίας 58 και 68 ετών. Οι αστυνομικοί εντόπισαν στις οικίες τους και στο ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας του ενός διάφορες ποσότητες ναρκωτικών και λαθραίων τσιγάρων.

Ειδικότερα κατέσχεσαν οκτώ δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως δύο μέτρων, λάστιχα ποτίσματος και δύο νάιλον συσκευασίες με συνολική ποσότητα αποξηραμένης κάνναβης βάρους 664 γραμμαρίων.

Επιπλέον, εντόπισαν και κατέσχεσαν 36 πακέτα τσιγάρων χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φορολόγησης, ηλεκτρονική ζυγαριά, το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Ελεύθερος με όρους

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε από τον ανακριτή Βόλου ο 33χρονος ημεδαπός, που συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Βόλου την περασμένη Τετάρτη, καθώς διαπιστώθηκε ότι καλλιεργούσε κάνναβη σε αποθήκη δίπλα από το σπίτι που νοίκιαζε σε περιοχή του Πηλίου.

Συνοδεία αστυνομικών ο 33χρονος οδηγήθηκε χθες στον ανακριτή Βόλου, απολογήθηκε για τις πράξεις του και σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι κατείχε τα ναρκωτικά για ιδία χρήση.

Ο ανακριτής τον άφησε ελεύθερο με τον όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο οικείο αστυνομικό τμήμα μέχρι να γίνει η δίκη του.

Υπενθυμίζεται ότι στην έρευνα στην αποθήκη οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει και κατασχέσει δεκατρία δενδρύλλια κάνναβης ανάπτυξης έως 1,20 μέτρου, τα οποία καλλιεργούνταν εντός ειδικά διαμορφωμένου χώρου.

Επιπλέον, από τον προαναφερόμενο χώρο κατασχέθηκαν διάφορα σύνεργα όπως τρεις ανεμιστήρες, λαμπτήρας φωτισμού, μετασχηματιστής, ψηφιακή συσκευή μέτρησης θερμοκρασίας – υγρασίας και χρονοδιακόπτης.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου