ΤΟΠΙΚΑ

“Γέφυρες” από Γ. Δανηλόπουλο

γέφυρες-από-γ-δανηλόπουλο-851206

“Γέφυρες” επαναπροσέγγγισης με τη δημοτική αρχή έδειξε να επιθυμεί να ρίξει ο κ. Γιώργος Δανηλόπουλος χθες στη δημοτική αρχή με αφορμή τη συζήτηση για την αντικατάστασή του από την προεδρία της ΔΕΜΕΚΑΒ και το ΔΗΚΕΜΒ.
Ο κ. Γιώργος Δανηλόπουλος, μιλώντας χθες για πρώτη φορά δημοσίως μετά την παραίτησή του στο δημοτικό συμβούλιο, επικαλέστηκε το νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων υποστηρίζοντας ότι ουσιαστικά δεν ισχύει η αποπομπή του από τη δημοτική ομάδα πλειοψηφίας, αφού δεν συντρέχουν οι λόγοι που περιλαμβάνονται σε αυτόν και έχουν να κάνουν είτε με ανεξαρτητοποίηση του ιδίου είτε με ψηφοφορία μεταξύ των μελών της πλειοψηφίας για αποπομπή του.
Νέος πρόεδρος στη ΔΕΜΕΚΑΒ και το ΔΗΚΕΜΒ ορίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο- μετά από πρόταση του δημάρχου Βόλου Αλ. Βούλγαρη- ο κ. Παν. Ρούμπος.
Ο δήμαρχος Βόλου ανακοίνωσε εξάλλου ότι σήμερα έχει συνάντηση με στελέχη της αναδόχου εταιρίας και του Πολιτιστικού Ιδρύματος Πειραιώς προκειμένου να συζητηθεί το θέμα του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας του Πλινθοκεραμοποιείου.
Παρά το γεγονός ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση αναγνώρισε πως το θέμα αφορά εσωτερικά στην ομάδα πλειοψηφίας, ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΜΕΚΑΒ Π. Μαρκάκης επιχείρησε να ανακινήσει το θέμα Τσαλαπάτα, ενώ επίσης κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι τις τελευταίες μέρες προβαίνει σε διώξεις εργαζομένων και έκανε λόγο για “σύνδρομο πρασινοφρουρών”.
Τα όσα υποστήριξε προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του δημάρχου Βόλου Αλ. Βούλγαρη, που αντέτεινε ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν δικαιούται να ομιλεί, όταν προεκλογικά μόνο έκανε 14 προσλήψεις ημετέρων στη ΔΕΜΕΚΑΒ, ενώ για το προσωπικό εξήγησε ότι έγιναν ανανεώσεις ορισμένων συμβάσεων, ενώ για κάποιες άλλες κρίθηκε απαραίτητο να γίνει αντικατάσταση.
“Δεν κατάλαβα από πότε δεν αναγνωρίζεται το δικαίωμα στη νέα διοίκηση να λάβει αποφάσεις”, αναρωτήθηκε ο κ. Αλ. Βούλγαρης και αποδοκίμασε τα όσα ακούστηκαν περί “πρασινοφρουρών”, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: “«Δεν ανέχομαι δηλώσεις για διώξεις και πρασινοφρουρούς. Από τη στιγμή που λήγουν οι συμβάσεις, είναι δικαίωμά μας η ανανέωσή τους με νέα προκήρυξη”.
Τέλος ο κ. Κων. Νίκου από την ΔΑΣ τόνισε ότι πρόκειται για εσωτερικό θέμα της πλειοψηφίας, κατηγόρησε όμως νυν και προηγούμενη δημοτική αρχή για την τακτική που ακολουθείται στο θέμα των προσλήψεων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου