ΤΟΠΙΚΑ

«Οκτώ ώρες περιπλανιόμασταν στους δρόμους»

οκτώ-ώρες-περιπλανιόμασταν-στους-δρ-771080

Την Οδύσσεια της οικογένειάς του, που βρέθηκε άστεγη από τη μία στιγμή στην άλλη, περιγράφει ο 47χρονος πατέρας

«Αυτή τη στιγμή φιλοξενούμαστε σε δωμάτιο ξενοδοχείου και δεν έχουμε ούτε μία αλλαξιά ρούχα. Η σύζυγός μου που γέννησε πριν από 19 ημέρες παρουσίασε αιμορραγία μετά την 8ωρη ταλαιπωρία μας στους δρόμους σε αναζήτηση στέγης και δεν έχει ούτε ένα ρούχο να αλλάξει. Όλα μας τα υπάρχοντα έμειναν στο σπίτι όπου δεν μπορούμε πλέον να πάμε».

Το δράμα που βιώνει από προχθές το πρωί η οικογένειά του περιγράφει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο 47χρονος σύζυγος και πατέρας δύο παιδιών, ενός 2χρονου και ενός μωρού μόλις 19 ημερών, ο οποίος βρέθηκε ξαφνικά στον δρόμο, όταν η σπιτονοικοκυρά της πεθεράς του, στην οποία είχε καταφύγει όταν έμεινε άνεργος, προχώρησε σε έξωσή τους από το σπίτι που ενοικίαζαν.

Σύμφωνα με τον 47χρονο ο οποίος πλέον βρήκε εργασία σε εργολάβο, προχθές το πρωί, είχε πάει με τη σύζυγό του για να διευθετήσουν κάποιες γραφειοκρατικές εκκρεμότητες μετά την πρόσφατη γέννα. «Λείπαμε από το σπίτι όταν την πόρτα χτύπησε δικαστική λειτουργός και συνοδεία αστυνομίας πέταξαν την πεθερά μου έξω από το σπίτι» περιγράφει τη στιγμή της έξωσης ο 47χρονος άντρας, υποστηρίζοντας ότι δεν τους επιτράπηκε να πάρουν ούτε τα αναγκαία. Με μία τσάντα με πάμπερς και γάλα βρέθηκαν στον δρόμο πέντε άτομα: ο ίδιος και η 27χρονη σύζυγός του, τα παιδιά τους 2 ετών και 19 ημερών και η 58χρονη πεθερά του.

«Πριν από μερικές ημέρες μας είχαν κοινοποιήσει απόφαση έξωσης. Δεν πρόλαβα να αντιδράσω. Η σύζυγός μου έφερνε στον κόσμο το δεύτερο παιδί μας», λέει. Όπως έγινε γνωστό, ο ίδιος δεν πρόλαβε να καταθέσει ανακοπή της έξωσης για να προλάβει στο μεσοδιάστημα να βρει σπίτι. Από τη μία το οικονομικό κομμάτι από την άλλη η γέννα της συζύγου…

«Μόλις βρεθήκαμε στον δρόμο αναζητήσαμε προσωρινή στέγη για να αφήσουμε για λίγες ώρες τα παιδιά και να ψάξουμε για σπίτι. Πού θα μέναμε; Στον δρόμο;», περιγράφει τη σκληρή πραγματικότητα με την οποία ήρθε αντιμέτωπος από τη μία στιγμή στην άλλη. «Το μεγαλύτερο παιδί μας έκλαιγε συνεχώς. Βίωσε την κατάσταση της έξωσης και ήταν φοβισμένο», συνεχίζει.

«Οκτώ ώρες περιπλανιόμασταν. Ολοι ζητούσαν προκαταβολή. Τους εξηγούσα ότι σε λίγες ημέρες πληρώνομαι και θα τους δώσω τα χρήματα. Κανείς δεν δεχόταν», αναφέρει.

Η «Οδύσσειά» τους τούς έφερε στο κατώφλι υπηρεσιών της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ και μέσω της προέδρου Νατάσσας Μορφογιάννη δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες προσωρινής φιλοξενίας τους σε ξενοδοχείο και στη συνέχεια ως έσχατη λύση στον Ξενώνα Αστέγων.

«Δεν θέλουμε να πάμε στον ξενώνα. Να βρούμε ένα σπίτι θέλουμε ως οικογένεια να συνεχίσουμε τη ζωή μας που ανατράπηκε», λέει απευθύνοντας έκκληση σε όποιον διαθέτει ένα σπίτι να τους δώσει να το ενοικιάσουν και ο ίδιος θα πληρώσει με λίγες μόνο ημέρες καθυστέρηση.

Από τη νομική υπηρεσία της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ χθες επιχειρήθηκε να υπάρξει συνεννόηση με την ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος το οποίο η 58χρονη πεθερά νοίκιαζε επί 20 χρόνια προκειμένου να μπορέσει η οικογένεια να πάρει λίγα ρούχα.

Εντονο ενδιαφέρον για τη στήριξη της οικογένειας

Το δράμα της πενταμελούς οικογένειας κινητοποίησε για μία ακόμη φορά Βολιώτες. Από χθες το πρωί, το τηλέφωνο της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ χτυπά ασταμάτητα από όσους προτίθενται να προσφέρουν υλική βοήθεια στην οικογένεια.

«Εμάς μας ενδιαφέρει το κοινωνικό κομμάτι. Να μπορέσει η οικογένεια να βρει ένα σπίτι να νοικιάσει για να μείνει. Ελπίζουμε μέχρι αύριο (σ.σ. σήμερα) να τα καταφέρουμε», λέει η κ. Μορφογιάννη η οποία επίσης απευθύνει έκκληση για βρεφικά πάμπερς και γάλα. Προς το παρόν η οικογένεια έχει καλυφθεί με είδη από το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου