ΤΟΠΙΚΑ

«Οι γιατροί δεν φέσωσαν και δεν φεσώνουν δικηγορικά γραφεία»

οι-γιατροί-δεν-φέσωσαν-και-δεν-φεσώνο-771308

Απαντά ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Π. Μαλινδρέτος για την υπόθεση με τα αναδρομικά συναδέλφων του και τις διεκδικήσεις δικηγόρων

«Οι γιατροί δεν φέσωσαν και δεν φεσώνουν δικηγορικά γραφεία». Αυτό επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας Παύλος Μαλινδρέτος απαντώντας σε ρεπορτάζ, που δημοσιεύτηκε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και αφορά στη διαμάχη μεταξύ γιατρών του νοσοκομείου με δικηγορικό γραφείο των Αθηνών. Ορισμένοι γιατροί όταν πληρώθηκαν τα αναδρομικά τους αρνήθηκαν να καταβάλουν αμοιβή στους δικηγόρους επικαλούμενοι ότι δεν έγινε δίκη και ότι τα αναδρομικά καταβλήθηκαν με πολιτική απόφαση. Εντούτοις το δικηγορικό γραφείο διεκδικεί την αμοιβή του και έχει υποβάλει αγωγή κατά του νοσοκομείου.

Απαντώντας ο κ. Μαλινδρέτος αναφέρει: «Σε απάντηση των πρόσφατων απαξιωτικών δημοσιευμάτων, είναι αναγκαίο να αναφερθούν τα παρακάτω.

Κατ’ αρχάς οι γιατροί δεν φέσωσαν και δεν φεσώνουν δικηγορικά γραφεία. Μπορεί η σύναψη συμφωνητικών με ορισμένα δικηγορικά γραφεία να προέβλεπε την καταβολή πληρωμής ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο θα καταβάλλονταν τα χρήματα, όμως έτσι και αλλιώς η διεκδίκηση δεν έχει τελειώσει. Επίσης οι αμοιβές που ζητάει κάποιο από τα δικηγορικά γραφεία είναι κατά την εκτίμησή του και δεν αντιστοιχούν στα χρήματα που μας καταβλήθηκαν. Οι διεκδικήσεις διαφέρουν για κάθε γιατρό. Σημειωτέον ότι σε κάποιες περιπτώσεις συναδέλφων οι διεκδικήσεις κατατέθηκαν αφού η κυβέρνηση είχε αποφασίσει την καταβολή μέρους των δεδουλευμένων. Επίσης το δικηγορικό γραφείο δεν ζήτησε τα χρήματα από τους γιατρούς, αλλά από το νοσοκομείο. Συνεπώς είναι τουλάχιστον άδικο μετά τα χειροκροτήματα να μας λέτε ότι φεσώνουμε τον κόσμο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου