Κανονικά οι εξετάσεις οδηγών

Τελευταία ενημέρωση: 2012-01-17, 21:09:19
Κανονικά οι εξετάσεις οδηγών

Δικαιώθηκαν οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών που είχαν προχωρήσει σε επ’ αόριστο αποχή

Μετά από δύο μήνες αποχής των υπαλλήλων-εξεταστών από τις πρακτικές εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών το έργο των εξετάσεων διεξάγεται κανονικά.

Οι υπάλληλοι-εξεταστές είχαν προχωρήσει σε αποχή από το συγκεκριμένο έργο μετά από νόμο που έβαλε ψαλίδι στα επιδόματα, τις αμοιβές και τις αποζημιώσεις που καταβάλλονται στους υπαλλήλους.

Στις διατάξεις του συγκεκριμένου νόμου εμπίπτει και το επίδομα των εξεταστών υποψηφίων οδηγών.

Μετά και τη νέα περικοπή των εισοδημάτων τους και μάλιστα για ένα έργο που προσέφεραν εκτός του ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών και με υπερωριακή απασχόληση, ο σύλλογος υπαλλήλων της Υπηρεσίας Μεταφορών Μαγνησίας αποφάσισε στις 2 Νοεμβρίου την επ’ αόριστον αποχή των υπαλλήλων εξεταστών από τις πρακτικές εξετάσεις υποψηφίων οδηγών.

Σε αναμονή τέθηκαν υποψήφιοι οδηγοί, όμως, η υπηρεσία φρόντισε για την εξυπηρέτηση εξετάσεων που υπήρχε έκτακτος λόγος να διεξαχθούν.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αργύρης Κοπάνας βρέθηκε στο χώρο διεξαγωγής των εξετάσεων υποψήφιων οδηγών δικύκλων (πέριξ του Πανθεσσαλικού Σταδίου) μαζί με τους εξεταστές της Διεύθυνσης Μεταφορών, τους εκπαιδευτές και τους υποψήφιους οδηγούς και ανέφερε τα εξής: «Ύστερα από δύο μήνες αποχής το έργο των εξετάσεων των οδηγών διεξάγεται κανονικά. Ωστόσο, πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι κατά τη διάρκεια της αποχής κύριο μέλημα μας ήταν να αντιμετωπιστούν όλες οι έκτακτες περιπτώσεις και για το λόγο αυτό πραγματοποιούνταν οι εξετάσεις υποψήφιων οδηγών, των οποίων έληγαν τα δελτία εκπαίδευσης και εξέτασης, των οποίων είχε αφαιρεθεί η άδεια οδήγησης λόγω του point system, των υποψήφιων οδηγών, οι οποίοι παρουσιάζονταν σε κέντρα εκπαίδευσης και εκείνων, που αποδεδειγμένα είχαν προγραμματίσει ταξίδι στο εξωτερικό.»

Πέρα από τις έκτακτες περιπτώσεις, από τις 23 Νοεμβρίου αποφασίστηκε να διενεργούνται πρακτικές εξετάσεις κάθε Παρασκευή και ώρα 11:00 για την εξυπηρέτηση των υποψηφίων οδηγών και των εκπαιδευτών τους.

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι διότι με συγκεκριμένες άμεσες ενέργειες και δραστικές αποφάσεις, όλο αυτό το διάστημα μπορέσαμε να περιορίσουμε και να αμβλύνουμε την ταλαιπωρία των συμπολιτών μας και τελικά φθάσαμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα της κανονικής διεξαγωγής των εξετάσεων και της δικαίωσης του αιτήματος των υπαλλήλων, με την έκδοση στις 2 Ιανουαρίου της απόφασης του Υπουργού Οικονομικών περί καθορισμού της αποζημίωσης τους», πρόσθεσε ο κ. Κοπάνας.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
5
=