ΤΟΠΙΚΑ

Πληρότητες σε… κινούμενη άμμο στα ξενοδοχεία της Μαγνησίας

πληρότητες-σε-κινούμενη-άμμο-στα-ξεν-772576

Στα Σαββατοκύριακα περιορίζεται προς το παρόν η λειτουργία των καταλυμάτων – Δεν ξεπερνούν το 30% οι κρατήσεις για το υπόλοιπο του Ιουλίου

Ακυρώσεις και μεταφορά ημερομηνιών για αργότερα, αυξημένα κόστη λειτουργίας λόγω των ειδικών συνθηκών που επιβάλλει η επιστροφή στην κανονικότητα εν μέσω κορονοϊού και απόλυτη αβεβαιότητα, είναι το σκηνικό που συνθέτει την καθημερινότητα του ξενοδοχειακού κλάδου μέχρι σήμερα στο νομό.

Με πληρότητες μέχρι 30% για τον μήνα Ιούλιο, τα ξενοδοχεία λειτουργούν με μεγάλη δυσκολία, όπως επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Κων. Λεβέντης, αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου

Όπως εξήγησε ο ίδιος για να λειτουργήσει πλήρως μία μονάδα, εξαρτάται κατά 80% από τις πληρότητες του, και κατά 20% από το γενικότερο κλίμα στην οικονομία.

Σύμφωνα με τον ίδιο εκτός από τα Σαββατοκύριακα που η πληρότητα των καταλυμάτων που έχουν ανοίξει έφτασε σε ορισμένα παραθαλάσσια μέρη όπως η Άφησσος και τα Καλά Νερά στο 50%, τις τελευταίες δύο εβδομάδες η κίνηση είναι αναιμική. Η επιφυλακτικότητα ακόμη και των ελλήνων έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές ακυρώσεις.

Οι μόνες διαμονές που καταγράφουν όσα καταλύματα έχουν ανοίξει στο παραθαλάσσιο μέτωπο του Πηλίου είναι για Σαββατοκύριακα.

Ο κόσμος φοβάται να ταξιδέψει, και προτιμάει τη λύση του voucher για το 2021, όπως εκτιμά ο κ. Λεβέντης. Την ίδια στιγμή οι μεγάλοι tour operators, ζητούν χαμηλότερες τιμές από τους ξενοδόχους, οι οποίες κυμαίνονται μεταξύ 20% – 40%, δίχως ωστόσο να τους εξασφαλίσουν συγκεκριμένο αριθμό πελατών. «Μας ρωτάνε εάν θα λειτουργήσουμε, τους ρωτάμε για τον αριθμό τουριστών που θα μας φέρουν, και δεν γνωρίζουν να μας δώσουν σαφή απάντηση» ανέφερε ο ίδιος.

Βέβαια σ’ αυτό δεν φταίνε μόνο οι tour operators, αφού κάποιοι πελάτες τους που είχαν προκρατήσεις για το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου, σπεύδουν τώρα να ζητήσουν voucher για το 2021.

Όσο η κατάσταση παραμένει ρευστή «όλα θα είναι στον αέρα, όλα θα είναι της τελευταίας στιγμής», συνεχίζει ο κ. Λεβέντης, βλέποντας την χρονιά χαμένη τουριστικά.

Σε ό,τι αφορά στις τιμές στα ξενοδοχεία, αυτές όπως τονίζεται, κυμαίνονται περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, ωστόσο όπως σημείωσε ο κ. Λεβέντης, πολλοί είναι οι επαγγελματίες που κάνουν προσπάθεια ώστε να υπάρξουν προσφορές σε πακέτα διακοπών. «Το σημαντικό είναι να μην έχουμε κρούσμα σε τουριστικό προορισμό για να καταφέρουμε να δώσουμε υπεραξία, που θα μεταφράζεται σε αριθμό τουριστών, στην πολύ καλή εικόνα που έχει η περιοχή μας αλλά και η χώρα μας στο εξωτερικό, εξαιτίας της αποτελεσματικής αντιμετώπισης της πανδημίας», κατέληξε ο ίδιος.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου