ΤΟΠΙΚΑ

Αποζημίωση για μετωπική σύγκρουση με κάδο!

αποζημίωση-για-μετωπική-σύγκρουση-με-773109

Οδηγός επαγγελματικού αυτοκινήτου, που κινούνταν επί της Ιωλκού πάνω από τον περιφερειακό, είδε τον κάδο να έρχεται… κατά πάνω της

Τροχαίο, από αυτά που δεν… συνηθίζεται να καταγράφονται στα αστυνομικά δελτία, σημειώθηκε στην οδό Ιωλκού. Πρόκειται για τροχαίο μεταξύ ΕΔΧ αυτοκινήτου και… κάδου απορριμμάτων, που ευτυχώς είχε μόνο υλικές ζημιές τις οποίες καλείται να πληρώσει ο Δήμος Βόλου.

Το ασυνήθιστο τροχαίο έγινε γνωστό στο πλαίσιο της χθεσινής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου οπότε και ήρθε προς έγκριση εξώδικος συμβιβασμός μεταξύ του δήμου και της οδηγού του αυτοκινήτου η οποία μπήκε σε περιπέτειες από τον κάδο που άρχισε να κινείται στο οδόστρωμα.

Το τροχαίο σημειώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου. Η οδηγός του ΕΔΧ αυτοκίνητου κινούνταν επί της οδού Ιωλκού με κατεύθυνση το Πήλιο. Περνώντας τη διασταύρωση με τον περιφερειακό συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με κάδο που βγήκε ξαφνικά πάνω στο οδόστρωμα στην πορεία του αυτοκινήτου. Η οδηγός δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Οπως έγινε γνωστό ισχυροί άνεμοι παρέσυραν τον κάδο στη μέση του οδοστρώματος και το κακό δεν άργησε να γίνει. Ευτυχώς περιορίστηκε σε υλικές ζημιές που όμως δεν είναι αμελητέες.

Από τη σύγκρουση το ΕΔΧ αυτοκίνητο υπέστη ζημιές ύψους 1.032 ευρώ. Η οδηγός κατέθεσε στον Δήμο αίτηση καταβολής αποζημίωσης προσκομίζοντας βεβαίωση της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης αλλά και βεβαίωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι βάσει διατάξεων παρέχεται η δυνατότητα στους δήμους να συνάπτουν εξώδικους συμβιβασμούς μέσω της οικονομικής επιτροπής εφόσον το αντικείμενο της διαφοράς ανέρχεται σε ποσό έως 60.000 ευρώ ενώ για μεγαλύτερα χρηματικά ποσά αποφασίζει το δημοτικό συμβούλιο.

Η οικονομική επιτροπή με γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας αποφάσισε να αποζημιώσει την οδηγό για το ασυνήθιστο τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη.

Δωρεά ασυρμάτων στη δημοτική αστυνομία

Σε αποδοχή δωρεάς συνολικά 20 φορητών ασύρματων προχώρησε η οικονομική επιτροπή.

Η δωρεά προορίζεται για τη Δημοτική Αστυνομία για την κάλυψη των αναγκών ενδοεπικοινωνίας των υπαλλήλων του τμήματος και προέρχεται από δύο επαγγελματίες του Βόλου, την εταιρεία «Χ. ΜΟΚΑΣ- Μ.ΠΟΖΑΠΑΛΙΔΗΣ- Επίσημος επισκευαστής δικτύου Mazda» και «ΤΣΙΝΤΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ- Το Μπαχάρικο».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου