ΤΟΠΙΚΑ

Μετά τις ηλεκτρονικές, υπαίθριες ορκωμοσίες στο Π.Θ.

μετά-τις-ηλεκτρονικές-υπαίθριες-ορκω-773227

Στο υπαίθριο αμφιθέατρο της Πολυτεχνικής Σχολής θα ορκιστούν απόφοιτοι των τμημάτων της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών

Μετά τις ηλεκτρονικές ορκωμοσίες έρχονται οι… υπαίθριες ορκωμοσίες αποφοίτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο πλαίσιο των μέτρων που ισχύουν για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορονοϊού. Η αρχή έγινε με το τμήμα Οικονομικών Επιστημών, οι απόφοιτοι του οποίου ορκίστηκαν στο προαύλιο του κτιρίου Ματσάγγου που κανονικά λειτουργεί ως πάρκινγκ και τη σκυτάλη παίρνει στις 24 Ιουλίου η Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών.

Από τον περασμένο Απρίλιο και μέχρι τα τέλη Ιουνίου οι απόφοιτοι των τμημάτων προπτυχιακών, μεταπτυχιακών αλλά και οι διδάκτορες ορκίζονταν στις επιστήμες τους σε ένα πρωτοφανές σκηνικό. Αντί των αμφιθεάτρων παρουσία συγγενών και φίλων που θα χειροκροτούσαν την προσπάθειά τους, αντί τηβέννων και αναμνηστικών φωτογραφιών, οι τελετές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά, μπροστά από τις κάμερες των υπολογιστών τους.

Με απόφαση του πρυτανικού συμβουλίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και λόγω της απειλής του νέου κορονοϊού οι τελετές ορκωμοσίας απαγορεύτηκαν ενώ στο ίδιο πλαίσιο και τα μαθήματα και εργαστήρια όπως και η εξεταστική των φοιτητών έγιναν εξ αποστάσεως.

Ωστόσο εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας δίνει τη δυνατότητα στα τμήματα των Πανεπιστημίων να πραγματοποιήσουν ορκωμοσίες χωρίς να υφίσταται κίνδυνος για τη διασπορά του νέου κορονοϊού. Προϋπόθεση, να γίνονται σε ανοιχτό χώρο και να τηρούνται οι αποστάσεις.

Η αρχή έγινε πρόσφατα από το τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι απόφοιτοι του οποίου φόρεσαν τηβέννους και έλαβαν τα πτυχία τους σε μια τελετή υπαίθρια, στο πάρκινγκ του κτιρίου Ματσάγγου όπου αντί για αγκαλιές και χειραψίες τηρήθηκαν κατά γράμμα οι αποστάσεις.

Στο ίδιο πλαίσιο και με βάση την ίδια εγκύκλιο ετοιμάζονται να ορκιστούν και οι απόφοιτοι της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών.

Οι ορκωμοσίες θα γίνουν στο υπαίθριο αμφιθέατρο της Πολυτεχνικής Σχολής την Παρασκευή 24 Ιουλίου.

Στις 9 το πρωί θα ορκιστούν οι προπτυχιακοί απόφοιτοι και οι απόφοιτοι των προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης. Θα ακολουθήσουν στις 9:30 το πρωί οι απόφοιτοι του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης, στις 10 το πρωί του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής και στις 10:30 του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου