ΤΟΠΙΚΑ

Γιορτή μανιταριού στο Πήλιο παρουσία Παυλόπουλου και Βορίδη

γιορτή-μανιταριού-στο-πήλιο-παρουσία-774132

Με λαμπρότητα θα εορταστεί φέτος στην Αργαλαστή η «5η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού Τρούφα» στο Πήλιο. Τις φετινές εκδηλώσεις θα τιμήσει με την παρουσία του ο τ. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αργαλαστή το τριήμερο 17-18-19 Ιουλίου, στο πολυδύναμο πολιτιστικό κέντρο Αργαλαστής. Τα εγκαίνια των περιπτέρων με προϊόντα τρούφας και άλλα παραδοσιακά προϊόντα θα πραγματοποιήσει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Κατάρων κ. Μακάριο.

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος και του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Ο διάσημος μανιταροσέφ Φώτης Παρασκευαΐδης και τις τρείς ημέρες θα παρασκευάσει εδέσματα με τρούφα για όλους τους παρευρισκόμενους. Στο τριήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνονται ομιλίες σχετικές με την μεταποίηση της τρούφας και τις προοπτικές ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα ο Δρ. Στέφανος Διαμαντής θα αναπτύξει το θέμα «Ελληνική τρούφα – Από το μηδέν στην εξαιρετική ποιότητα, τη μεταποίηση και τις εξαγωγές», ενώ η Δάφνη Μπρανιώτη και ο Τάσος Παπαφώτης της εταιρείας ΔΡΥΑΣ θα αναπτύξουν το θέμα «Η μεταποιημένη τρούφα στην Ελληνική και ξένη αγορά».

Παράλληλα προγραμματίζεται περιβαλλοντική εκπαίδευση με σκυλιά και εξόρμηση για αναζήτηση μανιταριών τρούφας και επίσκεψη στα οικογενειακά οινοποιεία Αργαλαστής Μυλωνά – Πατιστή – Ρακή που θα είναι ανοιχτά όλο το τριήμερο.

Πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα με συγκροτήματα, χορωδίες και γνωστούς καλλιτέχνες θα πλαισιώσει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που αναμένεται να προσελκύσουν πλήθος κόσμου.

Την Παρασκευή 17 Ιουλίου εμφανίζονται οι Κατερίνα Τοπάζη – Ζαχαρίας Μέλλιος. Το Σάββατο 18 Ιουλίου οι Γιάννης Βασιλείου – Βίκυ Φωτοπούλου. Την Κυριακή 19 Ιουλίου σειρά έχουν οι Ειρήνη Λεγάκη – Γιάννης Ρωμαίος. Καλλιτεχνική επιμέλεια – μπουζούκι Πασχάλης Τριανταφυλλίδης.

Στη διάθεση των ενδιαφερομένων θα υπάρχουν περίπτερα προς 100 ευρώ το ένα και ελεύθερος χώρος 3τ.μ. προς 50 ευρώ για το τριήμερο, για όσους ενδιαφέρονται να εκθέσουν ή να διαφημίσουν τα προϊόντα τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την Τίνα Παπαθανασίου στο τηλέφωνο 6995798252 κάθε εργάσιμη ημέρα, 10:00 έως 13:00.

Χορηγός επικοινωνίας ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου