ΤΟΠΙΚΑ

Από τον Δήμο στο Οικονομικό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

από-τον-δήμο-στο-οικονομικό-του-πανεπι-774225

Από την Παρασκευή το βράδυ το τηλέφωνο της Τριάδας Κακαζιάνη δεν έχει σταματήσει να χτυπά και να δέχεται συγχαρητήρια από συγγενείς, φίλους αλλά και συναδέλφους της στο γραφείο στον Δήμο Βόλου όπου εργάζεται επί 20 χρόνια. Η υπάλληλος του Τμήματος Προμηθειών της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου και τον τελευταίο ενάμιση χρόνο της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας, πήρε τη δύσκολη απόφαση να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις επιστρέφοντας στα θρανία σε ηλικία 42 ετών και φαίνεται ότι πήρε το εισιτήριο που τη φέρνει στο κατώφλι του τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η Τριάδα Κακαζιάνη εργάζεται ως απόφοιτη φοροτεχνικός δημοσίου ΙΕΚ στον Δήμο Βόλου από το 2000. Τα οικονομικά ήταν η μεγάλη της αγάπη που έκανε επάγγελμα. Ονειρό της όμως ήταν να σπουδάσει. «Είχα δώσει και στο παρελθόν πανελλαδικές. Ηταν όνειρό μου το πανεπιστήμιο. Και αποφάσισα να το δοκιμάσω. Τόσο για την επαγγελματική ανέλιξη όσο και κυρίως για να αποτελέσω ένα καλό πρότυπο και να δώσω το κίνητρο στα παιδιά μου να κυνηγήσουν τα όνειρά τους», λέει η 42χρονη αρχηγός μονογονεϊκής οικογένειας- μητέρα ενός κοριτσιού που πηγαίνει στην Α’ Λυκείου και ενός αγοριού που πηγαίνει στη Γ’ Γυμνασίου.

Γράφτηκε στο 2ο ΕΠΑΛ (Εσπερινό) Βόλου και κατάφερε να συνδυάσει, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, οικογενειακές υποχρεώσεις, εργασία και μαθήματα.

«Καθημερινά από τις 7 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι ήμουν στο γραφείο. Τρέχαμε με τα παιδιά για τα φροντιστήρια και τις εξωσχολικές δραστηριότητες και από τις 7 το απόγευμα έως τις 10:30 το βράδυ ήμουν στο σχολείο. Ακόμη και στα διαλείμματα στο σχολείο έφευγα για να πάω για παράδειγμα τον γιο μου κωπηλασία ή την κόρη μου που δίνει για Proficiency στο φροντιστήριο αγγλικών. Πολύ αργά το βράδυ, επιστρέφοντας στο σπίτι ή πολύ νωρίς το πρωί θα μαγείρευα και θα έκανα τις δουλειές του σπιτιού», περιγράφει το φορτωμένο 24ωρο.

Από την πρώτη στιγμή η Τριάδα Κακαζιάνη είχε στο πλευρό της τα παιδιά της. Την ενθάρρυναν και στα μαθήματα βοηθούσε ο ένας τον άλλο. «Μπράβο μαμά», της έλεγαν για την προσπάθειά της και φρόντιζαν ειδικά το τελευταίο διάστημα να κάνουν ησυχία στο σπίτι για να μπορεί να διαβάζει απερίσπαστη.

Η καραντίνα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και η ανάγκη για τηλεμαθήματα δυσκόλεψε κάπως την κατάσταση. «Τα παιδιά έπρεπε να κάνουν περισσότερες ώρες μαθήματα εξ αποστάσεως και έβαλα πίσω τα δικά μου μαθήματα. Τα παιδιά μου είναι προτεραιότητα. Αλλωστε εγώ έχω τη δουλειά μου», αναφέρει η ίδια.

Στις πανελλαδικές συγκέντρωσε 12.000 μόρια και πιάνει τη βάση του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το οποίο επέλεξε τόσο για την καλή του φήμη όσο και για το γεγονός ότι λόγω της ηλικίας των παιδιών της δεν θα μπορούσε να φύγει σε άλλη πόλη εκτός Βόλου. Αλλωστε μεγαλώνει μόνη της τα παιδιά της χωρίς βοήθεια. «Εννοείται ότι θα σπουδάσω με στόχο το πτυχίο», σημειώνει η κ. Κακαζιάνη η οποία δεν σκοπεύει να σταματήσει στο πτυχίο. Με την κατάκτησή του θα ασχοληθεί και με μεταπτυχιακό.

«Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενη», εξομολογείται η Τριάδα Κακαζιάνη στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και στέλνει μήνυμα σε όλους να κυνηγήσουν τα όνειρά τους: «Οταν κάτι το θέλουμε πολύ, μπορούμε οποιαδήποτε στιγμή να τα καταφέρουμε».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου