ΤΟΠΙΚΑ

Θερινές εκπτώσεις στην αγορά του Βόλου με ελπίδες για τόνωση κίνησης

θερινές-εκπτώσεις-στην-αγορά-του-βόλο-774575

Σε ρυθμούς θερινών εκπτώσεων εισέρχεται από σήμερα, Δευτέρα 13 Ιουλίου, η εμπορική αγορά του Βόλου, με την ελπίδα της τόνωσης των τζίρων και της ρευστότητας, που παρουσιάζουν αρνητικό πρόσημο. Ο κύκλος των θερινών εκπτώσεων θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου στην περιοχή, με την προσδοκία της ενίσχυσης του καταναλωτικού ενδιαφέροντος, που παρουσιάζεται εξαιρετικά περιορισμένο.

Στόχος και προσδοκία του εμπορικού κόσμου της περιοχής, είναι το εκπτωτικό δίμηνο να αποδώσει τα αναμενόμενα, σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται ως υποτονική, μετά την έντονη κινητικότητα που παρατηρήθηκε στην επανέναρξη λειτουργίας της αγοράς, μετά το lockdown.

«Σημαντική περίοδο» χαρακτηρίζει τις θερινές εκπτώσεις ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου – Νέας Ιωνίας, Απόστολος Οντόπουλος, ενώ αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «αναμένεται να λειτουργήσει ως τονωτική ένεση μετά το δύσκολο διάστημα που προηγήθηκε».

Περιγράφοντας την εικόνα της συγκεκριμένης περιόδου, υπογραμμίζει ότι η περίοδος της παρατεταμένης ύφεσης που σημειώνεται σε όλους τους κλάδους, ως παρελκόμενο της πανδημίας, προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία, με τις προσδοκίες να στρέφονται, όπως είναι φυσικό, στην εκπτωτική περίοδο.

«Οι προσδοκίες μας είναι υψηλές, και ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει κίνηση στην αγορά, για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις απώλειες των προηγούμενων μηνών. Πάντα υπάρχουν προσδοκίες για τις εκπτώσεις. Είναι ένα γεγονός για την αγορά οι θερινές εκπτώσεις», επισημαίνει.

Αλληλένδετα παραμένουν, στο μεταξύ, το εμπόριο και η οικονομία, με τον πρόεδρο των εμπόρων να τονίζει ότι το θέμα της ρευστότητας απασχολεί όλους τους επαγγελματίες, σε συνάρτηση με την απώλεια θέσεων εργασίας και την μειωμένη τουριστική κίνηση.

Μεταφέροντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ την φωνή και τις προσδοκίες των συναδέλφων του, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου επισημαίνει ότι: «Ο εμπορικός κόσμος έχει περισσότερη ανάγκη από ποτέ τη στήριξη του κόσμου, για να κατορθώσει να μετριάσει τις απώλειες των προηγούμενων μηνών και να πορευτούμε στο μέλλον με ασφάλεια».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου