ΤΟΠΙΚΑ

Ιδρύεται δημοτικό λιμενικό γραφείο

ιδρύεται-δημοτικό-λιμενικό-γραφείο-774897

Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ζαγοράς – Μουρεσίου στον Αη Γιάννη – Θα υποστηρίξει τη λειτουργία του λιμανιού Αη Γιάννη και του καταφυγίου Χορευτού

Στη λειτουργία δημοτικού λιμενικού γραφείου προχωρά ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου με απόφαση που λήφθηκε κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Πρόκειται για μία δομή –παράλληλη δράση στα έργα που εξελίσσονται αυτή την περίοδο στο λιμάνι του Αη Γιάννη και στο αλιευτικό καταφύγιο Χορευτού. «Τις δύο υποδομές θα υποστηρίξει και θα εξυπηρετήσει το δημοτικό λιμενικό γραφείο το οποίο θα εγκατασταθεί σε χώρο που υπάρχει στην περιοχή του Αη Γιάνη» όπως σημείωσε ο δήμαρχος Ζαγοράς Μουρεσίου, Παναγιώτης Κουτσάφτης.

Ηδη εδώ και έναν μήνα έχουν ξεκινήσει δύο σημαντικά έργα υποδομών, τα λιμενικά έργα στον Αη Γιάννη και στο Χορευτό. Στα δύο μέτωπα γίνονται εργασίες επισκευές και αναβάθμισής τους, μετά τη νομιμοποίηση από τη δημοτική αρχή των υποδομών με στόχο την αναβάθμιση του τουριστικού προφίλ της περιοχής. Στο λιμάνι του Αη Γιάννη ενισχύεται και επεκτείνεται ο μόλος, δημιουργείται νέος κυματοθραύστης, ενώ βελτιώνεται η οδός πρόσβασης έργα που θα συμβάλουν στην ασφάλεια και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των αλιέων, στην αύξηση του τουρισμού, στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ενώ θα το καταστήσουν σύγχρονο και ασφαλές για τα ελλιμενιζόμενα σκάφη και θα επιτρέψει την ακτοπλοϊκή σύνδεση του ανατολικού Πηλίου.

Αντίστοιχα στο αλιευτικό καταφύγιο του Χορευτού που άρχισε να κατασκευάζεται γύρω στο 1980 και το οποίο με τη μέχρι σήμερα λειτουργία του παρουσιάζει προβλήματα προστασίας από τους μεγάλους κυματισμούς κυρίως της χειμερινής περιόδου, καθώς και προβλήματα προσάμμωσης λόγω της έντονης στερεομετεαφοράς κυρίως από τους κυματισμούς του βόρειου τομέα, θα γίνουν εργασίες ανακατασκευής του κρηπιδώματος, επέκτασης του μόλου και ολοκλήρωσής του με στόχο την εξυπηρέτηση μεγαλύτερου αριθμού σκαφών, την αύξηση της κυματικής προστασίας και κατά συνέπεια τη μείωση της επικινδυνότητας ελλιμενισμού ιδιαίτερα από τους ανατολικούς – νοτιοανατολικούς κυματισμούς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου