ΤΟΠΙΚΑ

Στη φυλακή Πρύτανης και Αντιπρύτανης

στη-φυλακή-πρύτανης-και-αντιπρύτανης-851206

Σε τρεις φορές ισόβια και 15 έτη καταδικάστηκε ο πρώην υπεύθυνος του Λογιστηρίου του Παντείου Πανεπιστημίου, ενώ στη φυλακή οδηγούνται και ο πρώην πρύτανης Αιμ.Μεταξόπουλος και ο πρώην αντιπρύτανης Π.Γετίμης που κρίθηκαν ένοχοι για την υπόθεση υπεξαίρεσης οκτώ εκατ. ευρώ από το Πάντειο την περίοδο 1992-1998.
Επίσης, στη φυλακή οδηγούνται με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και άλλοι τρεις συγκατηγορούμενοι τους Αν.Κουτσοδημητρόπουλος, Μ.Παπαδοκωστάκης και Β.Βεϊκόντης.
Το δικαστήριο έκρινε ενόχους και επέβαλε ποινές κάθειρξης από τρεις φορές ισόβια έως 12 έτη σε δέκα κατηγορούμενους για αδικήματα που αφορούν: απάτη, υπεξαίρεση, ψευδή βεβαίωση και πλαστογραφία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, επεβλήθησαν ποινές κάθειρξης στους: Αιμ.Μεταξόπουλο 25 έτη, Δ.Κώνστα πρώην πρύτανη 14 έτη, Π.Γετίμη 16 έτη, Κ.Παπαθανασόπουλο, πρώην αντιπρύτανη, 14 έτη, Αν.Κουτσοδημητρόπουλο πρώην υπεύθυνο του Λογιστηρίου του Παντείου τρεις φορές ισόβια και 15 έτη Μιχάλη Παπαδοκωστάκη (διοικητικό υπάλληλο) 16 έτη, επίσης στη φυλακή, Βλάσση Βεϊκόντη 15 έτη διοικητικό υπάλληλο, επίσης στη φυλακή, Χαράλαμπο Μπούτσικο, διοικητικό υπάλληλο, 13 έτη,
Ιωάννη Γρατσάνη προμηθευτή, 10 έτη και Παναγιώτη Ορφανό, προμηθευτή 12 έτη.
Το δικαστήριο έκρινε αθώους έναν υπάλληλο του Παντείου, μια επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς και μια υπάλληλο του λογιστηρίου του Παντείου.
Στους πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.
Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής που υπέβαλαν οι Μεταξόπουλος, Γετίμης, Κουτσοδημητρόπουλος, Παπαδοκωστάκης και Βεϊκόντης για λόγους υγείας, ενώ αντίθετα έγινε δεκτό των συγκατηγορουμένων τους.
Ο εισαγγελέας έδρας Ι.Αγγελής με την πρότασή του είχε ζητήσει να απορριφθεί το αίτημα για όλους τους καταδικασθέντες.
Η δίκη είχε ξεκινήσει το Νοέμβριο του 2005.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου