ΤΟΠΙΚΑ

Αποκλειστική νοσοκόμα με στόχο τη Νοσηλευτική

αποκλειστική-νοσοκόμα-με-στόχο-τη-νοσ-775205

H 42χρονη υποψήφια βάζει πλώρη για τη Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Πριν από 24 χρόνια, το 1996, έφευγε από το 3ο Τεχνικό Λύκειο ως απόφοιτη του Τομέα Υγείας. Παντρεύτηκε, δημιούργησε οικογένεια, αλλά και καριέρα ως αποκλειστική νοσοκόμα.

Ποτέ όμως δεν εγκατέλειψε το όνειρό της να σπουδάσει. Κι έτσι 24 χρόνια μετά ως παλιά απόφοιτη του σημερινού 3ου Επαγγελματικού Λυκείου όπου λειτουργεί ο Τομέας Υγείας –Πρόνοιας, έδωσε πανελλαδικές εξετάσεις με στόχο τη Νοσηλευτική Λάρισας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η Βασιλική Κουρή δεν επέστρεψε καν στο σχολείο για να βοηθηθεί στα μαθήματα και να μπορέσει να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις. Η επιστροφή της στα θρανία ήταν ως υποψηφία για να δώσει τα μαθήματα των πανελλαδικών, Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά, Ανατομία και Υγιεινή.

Παρ΄όλο που μεσολάβησαν δύο και πλέον δεκαετίες διαλείμματος από το σχολείο, τα κατάφερε. Προχθές, με την ανακοίνωση των βαθμολογιών βρέθηκε στις πρώτες θέσεις μεταξύ των υποψηφίων από τα ΕΠΑΛ, συγκεντρώνοντας 15.800 μόρια και εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για την είσοδό της στο τμήμα Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

«Ηταν ένα όνειρο για μένα, να δώσω πανελλαδικές, να περάσω και να μπορέσω να σπουδάσω. Ένα όνειρο που έβαλα στην άκρη για να κάνω την οικογένειά μου», ανέφερε η κ. Κουρή μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Σε ηλικία 42 ετών, μητέρα ενός φοιτητή και μιας εφήβου ετοιμάζεται να γίνει η ίδια φοιτήτρια. Πριν όμως από αυτό έγινε πρότυπο για τα ίδια τα παιδιά της.

«Ξεκίνησα να διαβάζω μόνη μου τον περασμένο Σεπτέμβριο. Πήρα την ύλη των μαθημάτων από φροντιστήριο και κυρίως τα βράδια, όταν τελείωνα από τις επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις αφιερωνόμουν στη μελέτη. Από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι ήμουν στη δουλειά, επέστρεφα στο σπίτι όπου αφιερωνόμουν στην οικογένειά μου και τα βράδια μελετούσα. Ηταν δύσκολη, επίπονη διαδικασία. Μου έδωσε όμως μία πρωτόγνωρη δύναμη, Δεν αισθανόμουν την κούραση της ημέρας. Ενιωθα δυνατή μέσα από αυτό που έκανα», λέει η ίδια.

Η περίοδος της καραντίνας εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού μάλλον ευνόησε τη Βασιλική Κουρή. Κι αυτό γιατί επέστρεψε ο γιος της που σπουδάζει, φοιτητής Γεωπονίας, και ήταν εκείνος που με την εμπειρία των πανελλαδικών τη βοήθησε στη μελέτη και την οργάνωση του χρόνου της. «Αυτή μου την επιτυχία αφιερώνω στην οικογένειά μου», λέει η περήφανη μητέρα που έγινε παράδειγμα για τα ίδια της τα παιδιά.

Σύμφωνα με τις περσινές βάσεις, η εισαγωγή της στη Νοσηλευτική είναι άνετη. Και η ίδια δηλώνει ότι θα παρακολουθήσει τα μαθήματα με στόχο το πτυχίο. «Θα πάω στο Πανεπιστήμιο. Θα βγάλω το πτυχίο και ίσως να συνεχίσω και με κάποιο μεταπτυχιακό. Όχι μόνο για την επαγγελματική μου εξέλιξη αλλά και για μένα την ίδια», αναφέρει η κ. Κουρή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου