Απείλησαν τον ίδιο και τη σύζυγό του μέσα στο σπίτι τους ψάχνοντας για λίρες...

Τελευταία ενημέρωση: 2012-01-17, 13:23:39
Απείλησαν τον ίδιο και τη σύζυγό του μέσα στο σπίτι τους ψάχνοντας για λίρες...

Σε γάγγραινα εξελίσσονται οι ληστείες στο Πήλιο. Μετά τη ληστεία στην κατοικία οικογένειας στα Χάνια Πηλίου, τη σύλληψη και προφυλάκιση ενός εκ των τριών δραστών και τη διαφυγή παρά της ευρείας κλίμακας αστυνομικής έρευνας των δύο συνεργών του, νέα υπόθεση απόπειρας ληστείας απασχολεί από προχθές τις τοπικές αστυνομικές αρχές.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Αυτή τη φορά θρασύτατοι ληστές, οι οποίοι δεν έχουν σχέση με τους προηγούμενους σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των ερευνών, έδρασαν μέσα στο καταμεσήμερο. Θύμα τους 54χρονη ιδιοκτήτρια μέχρι πρότινος ψησταριάς στην Αγριά και ο ηλικιωμένος κατάκοιτος σύζυγός της μέσα στην οικία τους στον Άγιο Λαυρέντιο, στον οικισμό Σερβανάτες.

Η γυναίκα απειλήθηκε και δέχθηκε τη βία τους για να «ομολογήσει» πού κρύβει λίρες, όπως της έλεγαν. Η στιχομυθία που είχαν οι ληστές με την 54χρονη δημιουργεί σοβαρές υπόνοιες στους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης ότι πρόκειται για άτομα του κοντινού περιβάλλοντός της.

Από τα λόγια τους φάνηκε ότι γνώριζαν ή είχαν φροντίσει να πληροφορηθούν στοιχεία για την οικογένεια, τα οποία και χρησιμοποίησαν, ενώ απειλούσαν τη 54χρονη να τους πει που κρύβει τον «θησαυρό». Θησαυρός που αποδείχθηκε άνθρακες, καθώς μετά από ώρες αναζήτησης πολύτιμων αντικειμένων ή χρημάτων μέσα στο σπίτι δεν υπήρχε τίποτε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για την τέταρτη εισβολή ληστών από την περασμένη Πέμπτη στην περιοχή. Άλλες τρεις ληστείες, οι οποίες πιθανότατα δεν δηλώθηκαν έγκαιρα στην αστυνομία εξαιτίας του φόβου των θυμάτων, σημειώθηκαν στην Αγριά.

Και σε αυτές τις τελευταίες εφόδους ληστών, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι δράστες είχαν μελετήσει καλά τους στόχους τους. Κοινό χαρακτηριστικό, εκτός του ότι γνώριζαν τις συνήθειες ακόμη και τι είχαν στο σπίτι τους τα θύματά τους, είναι ότι μιλούσαν άπταιστα τα ελληνικά, ενώ η δράση τους δείχνει ότι πρόκειται για... αρχάριους.

Το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, γυναίκα άνοιξε την πόρτα του σπιτιού της σε δύο άγνωστα άτομα, τα οποία της ζητούσαν επίμονα και με απειλές τα κοσμήματα. Μίλησαν μόνο για κοσμήματα και για τίποτε άλλο, δείχνοντας ότι ήταν «διαβασμένοι» για τα χρυσαφικά, τα οποία τελικά τους παρέδωσε. Δεν θεωρείται δε διόλου συμπτωματικό ότι μπούκαραν στο σπίτι της, στις 12.30, καθώς ο σύζυγός της, ο οποίος είναι τυφλός, απουσιάζει καθημερινά από τις 11 έως τις 2 μετά το μεσημέρι στο καφενείο της περιοχής.

Ξημερώματα της επόμενης ημέρας την «επίσκεψη» ληστών δέχθηκαν δύο μοναχικές γυναίκες στην Αγριά. Οι δράστες φέρεται ότι κατάφεραν να αρπάξουν τα κομποδέματα των δύο ηλικιωμένων γυναικών. Και σε αυτές τις περιπτώσεις φαίνεται πως γνώριζαν προσωπικά στοιχεία των θυμάτων.

Στις Σερβανάτες

Η ομάδα των τριών ληστών παραμόνευε μέσα σε αυτοκίνητο, κοντά στην κατοικία του ζευγαριού και περίμενε τη στιγμή που θα εισβάλει.

Περίπου στις 4.30 μ.μ. η 54χρονη ιδιοκτήτρια εξήλθε από το σπίτι της για να πάρει ξύλα από την αυλή του σπιτιού. Την έξοδό της σταμάτησε βίαια το ένα από τα τρία άτομα, που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, όπως και οι άλλοι δύο που εμφανίστηκαν στη συνέχεια.

Κανείς δεν αντιλήφθηκε τι συνέβη στην αυλή της κατοικίας-στόχου, καθώς η περιοχή είναι αραιοκατοικημένη, ενώ πολλά από λιγοστά σπίτια δεν κατοικούνται το χειμώνα.

Με τη χρήση σωματικής βίας ακινητοποίησαν τη γυναίκα, η οποία καλούσε σε βοήθεια, ενώ ο κατάκοιτος σύζυγός της, 82 ετών, βρίσκονταν στο εσωτερικό του σπιτιού.

Οι κακοποιοί της ακινητοποίησαν τα χέρια δένοντάς την σε καρέκλα στην αυλή με το μπουφάν που φορούσε, αφού προηγουμένως δέχθηκε τα χτυπήματά τους για να σταματήσει να φωνάζει, ώστε να μη γίνουν αντιληπτή.

Οι δράστες, με τον 82χρονο να μην μπορεί να μετακινηθεί από τη θέση του και τη σύζυγό του προσωρινά δεμένη, ερεύνησαν όλους τους χώρους του σπιτιού, όμως δεν βρήκαν τίποτα πολύτιμο να αφαιρέσουν και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Μια πανομοιότυπη, με πλήθος άλλων στο πρόσφατο παρελθόν, υπόθεση άνοιξε για την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Βόλου, που εξετάζουν κάθε στοιχείο ικανό να οδηγήσει στα χνάρια των αδίστακτων δραστών.

Μετά τα τελευταία διαδοχικά χτυπήματα ληστών, οι κάτοικοι της περιοχής είναι ανάστατοι και με φόβο για τις περιουσίες, αλλά κυρίως τις ζωές τους καλούν να επαναξεταστούν τα λουκέτα που τοποθετήθηκαν σε Αστυνομικούς Σταθμούς, με αποτέλεσμα η αστυνόμευση να είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
8
=