ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτισσα δίνει χρώμα σε γκρίζους τοίχους

βολιώτισσα-δίνει-χρώμα-σε-γκρίζους-το-775857

Η Κατερίνα Ζαχαροπούλου ζωγραφίζει υπέροχες δημιουργίες σε σχολικές αίθουσες και αυλές

Εκφράζει δημιουργικά το ταλέντο της, την αγάπη της στα παιδιά και την εκπαιδευτική διαδικασία, δίνοντας χρώμα σε γκρίζους τοίχους. Το καλλιτεχνικό αποτύπωμα της εκπαιδευτικού φυσικής αγωγής Κατερίνας Ζαχαροπούλου είναι ευδιάκριτο σε πολλά σχολεία της πόλης, γεμίζοντας με χαρούμενα χρώματα τους εξωτερικούς τοίχους, αλλά και σχολικές αίθουσες.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δραστηριοποιείται είκοσι χρόνια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και έχει υπηρετήσει σε πολλά Δημοτικά Σχολεία του Βόλου, όπως 15ο, 32ο, 12ο, 4ο, 11ο, 7ο, 26ο, αφιερώνοντας χρόνο, διάθεση και αγάπη, δημιουργώντας χαρούμενες ζωγραφιές, εμπνευσμένες από τους ήρωες του Ντίσνεϊ, το αναγνωστικό της πρώτης Δημοτικού και το περιβάλλον.

Εκπαιδευτικός με καλλιτεχνικές ευαισθησίες, ταλέντο στη δημιουργία, τη ζωγραφική και τις κατασκευές, αποφάσισε να δώσει χρώμα στα σχολεία που υπηρετεί, με χαρούμενη διάθεση και πλατύ χαμόγελο.

Αφετηρία της δραστηριότητας αποτέλεσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 και οι φιγούρες του Φοίβου και της Αθηνάς, που αποτέλεσαν τις μασκότ μιας κορυφαίας στιγμής στον χώρο του αθλητισμού.

«Από μικρή ζωγράφιζα, είμαι αυτοδίδακτη και μου άρεσαν πάντα τα ζωηρά, έντονα χρώματα. Μου άρεσε πάντα η ζωγραφική ως χόμπι, ως έκφραση εσωτερική και το έναυσμα να δημιουργώ ζωγραφικά έργα στους τοίχους σχολείων δόθηκε στους Ολυμπιακούς του 2004. Βλέποντας τις μασκότ, τον Φοίβο και την Αθηνά, σκέφτηκα να τις αποτυπώσω σε τοίχο του γυμναστηρίου του 12ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου κι έτσι ξεκίνησα» δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Η δημιουργική δραστηριότητα συνεχίζεται με την ίδια πάντα ζέση, χαρά και αφοσίωση κι όπως υπογραμμίζει η ταλαντούχα εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής «τα παιδιά ενθουσιάζονται και θέλουν να συμμετέχουν».

Παράλληλα εκφράζει την ικανοποίησή της γιατί σε κάθε σχολείο που υπηρετεί, διεύθυνση, διδάσκοντες, γονείς και μαθητές αγκαλιάζουν τη ζωγραφική της προσπάθεια. «Υπάρχει πολύ καλή συνεργασία όπου πηγαίνω και όλοι με βοηθούν. Είμαι πολύ ευχαριστημένη από τη δουλειά μου ως εκπαιδευτικός και στόχος μου είναι να συνεχίσω να δημιουργώ ζωγραφικά έργα σε σχολικές αίθουσες και αυλές, γιατί δεν θέλω να βλέπω γκρίζους τοίχους», επισημαίνει.

Σύζυγος του καθηγητή στο Γεωπονικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιώργου Νάνου και μητέρα δύο παιδιών, του Δημήτρη και της Μαρίζας, είναι αφοσιωμένη στην οικογένειά της και παράλληλα στις εκπαιδευτικές και τις καλλιτεχνικές της δραστηριότητες.

Η δημιουργία τής προσφέρει χαρά, χαμόγελο, γεμίζει την ψυχή της και κάθε υλικό, από πετραδάκι, μέχρι ξύλο που έχει ξεβράσει η θάλασσα στην ακτή, μεταμορφώνεται σε μικρά αριστουργήματα, με αφοσίωση, ταλέντο και μεράκι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου