ΤΟΠΙΚΑ

«Αλμα ζωής» για πολύτεκνη μητέρα

αλμα-ζωής-για-πολύτεκνη-μητέρα-776135

Η όρεξη για μάθηση, η πολύπλευρη στήριξη από την οικογένειά της και η βοήθεια που είχε από τους καθηγητές της στο σχολείο αποτελούν το τρίπτυχο της επιτυχίας της αποφοίτου του ΕΠΑΛ Αγριάς Ελένης Καλογερέα στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

Η περίπτωση της Ελένης Καλογερέα δεν είναι συνηθισμένη. Είναι μητέρα τεσσάρων μικρών παιδιών, ηλικίας 7, 8, 11 και 12 ετών, ξεκίνησε το ταξίδι της στη γνώση των ελληνικών ουσιαστικά από το μηδέν και πλέον ατενίζει την πύλη του Πανεπιστημίου.

Στις φετινές πανελλαδικές συγκεντρώνοντας 15.045 μόρια κάνει ένα «άπιαστο» για εκείνη όνειρο, αυτό της φοίτησής της στην Γεωπονική Σχολή, πραγματικότητα.

Η Ελένη Καλογερέα με τον σύζυγό της ήρθε το 2003 στην Ελλάδα από την Αλβανία και όπως λέει η ίδια στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, θέλοντας να μάθει να μιλά και να γράφει σωστά ελληνικά παρακολούθησε πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου. Παρ’ όλο που ήταν ήδη μητέρα δύο πολύ μικρών παιδιών, συνέχισε με τη φοίτησή της στο Γυμνάσιο. «Το Λύκειο ήταν φυσικό επακόλουθο για μένα, αφού ήθελα να ολοκληρώσω τουλάχιστον τη βασική εκπαίδευση», επισημαίνει η κ. Καλογερέα. «Τίποτε όμως δεν θα κατάφερνα – προσθέτει – εάν δεν είχα τη στήριξη της οικογένειάς μου και κυρίως του συζύγου και της πεθεράς μου, καθώς είχα τέσσερα μικρά παιδιά που χρειάζονται συνεχώς έναν άνθρωπο δίπλα τους».

Για τη συμμετοχή της στις πανελλαδικές εξετάσεις, ωστόσο, ταλαντεύτηκε αρκετά, καθώς θεωρούσε ότι ήταν ένα τεράστιο βήμα για εκείνη, που φάνταζε ακατόρθωτο. Με την παρότρυνση των καθηγητών της στο ΕΠΑΛ Αγριάς που διέβλεψαν τις δυνατότητές της και τη βοήθησαν να «βγάλει» την διδακτέα ύλη, έδωσε εξετάσεις και πέτυχε.

Στήριξη στη δύσκολη περίοδο των πανελλαδικών είχε όμως από τα τέσσερα παιδιά της, τα οποία, όπως λέει η ίδια χαριτολογώντας, παρόλο που είναι σε ηλικία που κάθε παιδί είναι ζωηρό, προσπαθούσαν να κάνουν ησυχία στο σπίτι για να της επιτρέπουν να διαβάζει απερίσπαστη. «Πιστεύω ότι τους αρέσει που προσπαθώ και κατακτώ τους στόχους μου και νιώθω ότι είναι υπερήφανα για μένα», λέει με συγκίνηση η κ. Καλογερέα.

Πλέον, μετά την ανακοίνωση, χθες, των βαθμολογιών των πανελλαδικών η πολύτεκνη μητέρα θεωρεί ότι μπορεί να κάνει ένα ακόμη «άλμα» στην ζωή της, το οποίο περνά μέσα το πανεπιστημιακό αμφιθέατρο.

ΝΤΙΝΑ ΠΑΠΠΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου