ΤΟΠΙΚΑ

Σε «ρινγκ» μετατράπηκαν χθες τα Δικαστήρια Βόλου

σε-ρινγκ-μετατράπηκαν-χθες-τα-δικασ-851206

Επεισόδια σημειώθηκαν χθες στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου μεταξύ συγγενών 45χρονου που απεβίωσε στην Αλόννησο στη διάρκεια ερωτικής συνεύρεσης και των δύο κατηγορουμένων της υπόθεσης.
Πρόκειται για την υπόθεση που αφορούσε στην εξαφάνιση του 45χρονου στην Αλόννησο που είχε εξαφανιστεί στις 16 Νοεμβρίου, καθώς όπως αποκάλυψαν οι αστυνομικές αρχές βρέθηκε νεκρός σε απόκρημνη παραλία του νησιού.
Ο 45χρονος που εργαζόταν 15 ημέρες πριν το βράδυ της 16ης Νοεμβρίου, είχε μεταβεί σε καφετέρια -μπαρ του νησιού- όπου γνώρισε μία 31χρονη αλλοδαπή από τη Λευκορωσία, που εργαζόταν ως σερβιτόρα. Αφού την κέρασε μερικά ποτά, συμφώνησαν να συνευρεθούν ερωτικά με την 31χρονη στην οικία όπου διέμενε, όπως και έγινε.
Κατά την διάρκεια της ερωτικής πράξης ο 45χρονος, που πριν από έξι μήνες είχε υποβληθεί σε επέμβαση «μπάι πας», έχασε τις αισθήσεις του και κατέληξε.
Η αλλοδαπή, φοβούμενη πιθανόν συνέπειες του νόμου, αν και βρίσκεται νόμιμα εγκατεστημένη στη χώρα μας, μόλις διαπίστωσε ότι ο άνδρας ήταν νεκρός αρχικά κλείδωσε το πτώμα σε δωμάτιο του σπιτιού της, όπου το άφησε επί τέσσερις περίπου ημέρες. Στη συνέχεια θέλησε να το μετακινήσει και ζήτησε την συνδρομή φιλικού της προσώπου, ενός 33χρονου υπηκόου από την Ουκρανία, ο οποίος διαμένει στην Καρδίτσα. Ο φίλος της έφτασε στην Αλόννησο, μετέφεραν το πτώμα σε παράκτια και ερημική περιοχή της Αλοννήσου και σε απόσταση 150 περίπου μέτρων από το σπίτι της. Έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του και άρχισε η αναζήτησή του.

Επεισόδια
Χθες ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου επρόκειτο να δικαστούν η 31χρονη Ρωσίδα και 33χρονος Ουκρανός φίλος της για το αδίκημα της περιύβρισης νεκρού. Είχε προηγηθεί τον Νοέμβριο δίκη τους στο Αυτόφωρο Τριμελές για τις κατηγορίες της ψευδορκίας και της ψευδούς κατάθεσης, όπου κρίθηκαν αθώοι. Οι δύο κατηγορούμενοι έθεσαν θέμα αναβολής της εκδίκασης λόγω απουσίας του συνηγόρου τους σε άλλο δικαστήριο και το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά τους και η εκδίκαση της υπόθεσης προσδιορίσθηκε για τις 19 Σεπτεμβρίου 2007.
Μόλις οι κατηγορούμενοι προσπάθησαν να αποχωρήσουν από την αίθουσα, δέχθηκαν την επίθεση των συγγενών του 45χρονου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ο 31χρονος άνδρας και η γυναίκα να φυγαδευτεί από τους αστυνομικούς. Η επίθεση συνεχίστηκε τόσο στους διαδρόμους των δικαστηρίων, όσο και στον προαύλιο χώρο.
Στη συνέχεια κλήθηκαν ενισχύσεις από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, καθώς οι αστυνομικοί στο Δικαστικό Μέγαρο προσπαθούσαν με «νύχια και με δόντια» να ηρεμήσουν την κατάσταση που είχε ξεφύγει εκτός ελέγχου. Τελικά μετά από την παρέμβαση των ενισχύσεων τα πνεύματα ηρέμησαν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου