«ΠΟΠ μαγειρική» με μήλα Ζαγορίν

Τελευταία ενημέρωση: 2020-07-09, 17:13:45
«ΠΟΠ μαγειρική» με μήλα Ζαγορίν

Πανελλήνια προβολή του κορυφαίου προϊόντος της Ζαγοράς σε εκπομπή γνωστού σεφ

 

Τη διατροφική αξία ενός κορυφαίου προϊόντος ονομασίας προέλευσης της περιοχής, των μήλων της Ζαγοράς, αναδεικνύει η τηλεοπτική εκπομπή του γνωστού σεφ Νικόλα Σακελλαρίου, «ΠΟΠ Μαγειρική», που θα προβληθεί μεθαύριο Σάββατο 11 Ιουλίου, στις 13:15, από την ΕΡΤ 2.

Ο γνωστός σεφ ανακαλύπτει τους γαστρονομικούς θησαυρούς της ελληνικής φύσης, με νόστιμα πιάτα από πιστοποιημένα ελληνικά προϊόντα. Μαζί του παραγωγοί, διατροφολόγοι και εξειδικευμένοι επιστήμονες μιλούν για τα μυστικά της σωστής διατροφής.

Στο επεισόδιο που θα προβληθεί μεθαύριο, το τηλεοπτικό μενού περιλαμβάνει λαχταριστές συνταγές με πηχτόγαλο Χανίων και μήλα Ζαγοράς Πηλίου.

Εμφανίζονται η διαιτολόγος - διατροφολόγος Μάρα Αθανασοπούλου και ο γενικός διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Πηλίου Διονύσης Βαλασσάς, οι οποίοι δίνουν συμβουλές και μαθαίνουν στο κοινό όλα τα μυστικά της σωστής διατροφής.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον διευθυντή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Διονύση Βαλασσά, ο οποίος ανέφερε ότι «η προβολή του μήλου Ζαγοράς Πηλίου δρα σαν πρεσβευτής και προβάλλει ευρύτερα ολόκληρη τη Μαγνησία, διότι είναι ένα προϊόν που δίνει προστιθέμενη αξία στην περιοχή. Είναι τιμητική η προβολή στη Ζαγορά, διότι αφορά σε ένα πασίγνωστο προϊόν, το οποίο έχει κατακτήσει το καταναλωτικό κοινό».

Στο μεταξύ, μέχρι τέλος Ιουλίου αναμένεται να υπάρξει σαφής εικόνα για το ποσοστό του καρπού που έχει υποβαθμιστεί μετά τη σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή και το ποσοστό που είναι εμπορεύσιμο αντίστοιχα, με τον Συνεταιρισμό Ζαγοράς να συνεχίζει τη μεγάλη προσπάθεια ανάδειξης του τοπικού προϊόντος.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
1
=