ΤΟΠΙΚΑ

Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα στον Βόλο

δύο-συγκεντρώσεις-διαμαρτυρίας-σήμε-1223

Σήμερα Πέμπτη στις 20:00 στην πλατεία Ελευθερίας κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις – Συγκέντρωση και από την ΑΔΕΔΥ στις 19:30 στην πλατεία Αγίου Νικολάου

Μπορεί να αντιδρούν εξίσου για το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις διαδηλώσεις συνδικάτα και συνδικαλιστικοί σύλλογοι στον Βόλο, υπογραμμίζοντας ότι μπαίνουν φραγμοί στις συνδικαλιστικές ελευθερίες, όμως για να διαμαρτυρηθούν κατά του νομοσχεδίου επιλέγουν να πραγματοποιήσουν ξεχωριστές συγκεντρώσεις.

Ετσι σήμερα Πέμπτη στον Βόλο θα πραγματοποιηθούν δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, η μία στην πλατεία Ελευθερίας, στις 20:00, από 17 ταξικά συνδικάτα και συλλόγους που συμπορεύονται με το ΠΑΜΕ Μαγνησίας και η δεύτερη στις 19:30 στην πλατεία Αγίου Νικολάου από το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ.

Ειδικότερα στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας καλούν τα σωματεία: Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Παν. Θεσσαλίας, το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Μαγνησίας, το Σωματείο Υγειονομικών Υπαλλήλων Ν. Μαγνησίας, ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείου Βόλου, ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας, το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Μαγνησίας, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, το Σωματείο Εργαζομένων στον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Θεσσαλίας, το Σωματείο Καθαριστριών- Καθαριστών Ν. Μαγνησίας, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας, ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ- ΤΕΒΕ- ΤΣΑ και ΟΑΕΕ- ΤΑΕ Ν. Μαγνησίας και ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Ν. Μαγνησίας.

Σε κοινή ανακοίνωση που υπογράφουν τα παραπάνω εκφράζουν την καταδίκη τους στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις που συζητιέται αυτές τις μέρες στη Βουλή και απαιτούν να αποσυρθεί άμεσα.

Συνεχίζουν δε τονίζοντας: «Διαμηνύουμε ότι δε θα επιτρέψουμε να μπει στον γύψο το δικαίωμά μας στη διαδήλωση και τη διαμαρτυρία. Οι περιορισμοί, οι απαγορεύσεις και η αναβάθμιση του ρόλου της αστυνομίας, του λιμενικού και της εισαγγελίας, που το νομοσχέδιο περιλαμβάνει, θυμίζουν τις πιο μαύρες εποχές του τόπου μας. Οι διάφορες προβοκατόρικες ενέργειες αξιοποιούνται για να νομιμοποιηθεί ένα καθεστώς φίμωσης κάθε αγώνα, κάθε διεκδίκησης, ακόμα και μια απλή συγκέντρωση εύκολα μπορεί να θεωρηθεί παράνομη».

Σύμφωνα με τα προαναφερθέντα σωματεία «το νομοσχέδιο αναγορεύει τον ριζοσπαστισμό ως μορφή βίας ανοίγοντας παράλληλα και τον δρόμο να χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική πράξη. Έρχεται σε μία περίοδο που πολλαπλασιάζονται τα προβλήματα του εργαζόμενου λαού, που, σε κάθε κλάδο, η διεκδίκηση και ο αγώνας μπαίνουν σε πρώτο πλάνο. Η κυβέρνηση έχει μια επιλογή: να αποσύρει το νομοσχέδιο», καταλήγει η κοινή ανακοίνωσή τους.

Συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ

Μισή ώρα νωρίτερα, στις 19:30, ανάλογη συγκέντρωση διαμαρτυρίας προγραμματίζει το νομαρχιακό τμήμα Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ, στην πλατεία Αγίου Νικολάου.

Το Νομαρχιακό Τμήμα Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ σ’ ανακοίνωση- κάλεσμά της επισημαίνει μεταξύ άλλων πως «το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις-λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής» και συνεχίζει αναφέροντας: «Αυτό που δεν πέτυχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας, ώστε να κλείσει το στόμα όλων των εργαζόμενων, επιδιώκουν να το κάνουν με έναν χουντικής έμπνευσης νόμο που προωθεί νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης ενός βασικού δημοκρατικού δικαιώματος, το οποίο ο λαός μας κατέκτησε με αιματηρούς αγώνες».

«Συμμετέχουμε στο κάλεσμα του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας απέναντι σε ένα νομοσχέδιο που θέλει να καταργήσει συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες και να μας γυρίσει στις σκοτεινές εποχές του κράτους- χωροφύλακα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας που θα δώσει το παρών στην πλατεία Αγίου Νικολάου.

Στους δρόμους οι συνταξιούχοι ενάντια σε νομοσχέδιο

Ραντεβού σήμερα, Πέμπτη 9 Ιουλίου, στην πλατεία Ελευθερίας, στις 8 το βράδυ, δίνουν τα μέλη των συνταξιουχικών οργανώσεων Μαγνησίας, που αντιδρούν στο νομοσχέδιο- «λαιμητόμο των εργατικών, λαϊκών συνταξιουχικών διαδηλώσεων και αγώνων».

«Το αυταρχικό νομοσχέδιο που κατέθεσε στην Βουλή συγκρίνεται με ότι πιο αντιδραστικό, αυταρχικό, κατασταλτικό μέτρο και αστυνομικό εμπόδιο έχει γνωρίσει το λαϊκό κίνημα στην χώρα μας και την καλούμε άμεσα να το αποσύρει.

Αυτοί που με σχέδιο και μαύρη προπαγάνδα εδώ και χρόνια ενοχοποιούν τους αγώνες και τις διαδηλώσεις πιστεύοντας ότι με μέτρα αυταρχισμού και καταστολής μπορούν να σταματήσουν το κίνημα, τους λέμε ότι κανένας στην ιστορία της χώρα μας αλλά και σε όλον τον κόσμο δεν κατάφερε ούτε θα καταφέρει να το σταματήσει, γιατί αυτή η δράση και το ιερό πεζοδρόμιο είναι η μαμή της ιστορικής εξέλιξης.

Κάνουμε γνωστό στην κυβέρνηση ότι αν δεν ακούσει τις φωνές του λαϊκού κινήματος για απόσυρση του, αυτό θα έχει την κατάληξη που είχαν όλα τα αυταρχικά κατασταλτικά αντιλαϊκά νομοθετήματα, να καταργηθεί και αυτό στην πράξη», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου