ΤΟΠΙΚΑ

Θρήνος για τον Λευτέρη Καραμπουτάκη ~ «Έσβησε» ξαφνικά στα 54 χρόνια του

θρήνος-για-τον-λευτέρη-καραμπουτάκη-1472

Σοκ από τον αιφνίδιο θάνατο ενός από τους γνωστότερους τσιπουράδες της Νέας Ιωνίας – Σπαρακτικά τα μηνύματα στο fb για τον πατέρα της Σπυριδούλας του master chef

Το πιο άχαρο και σκληρό παιχνίδι διάλεξε να παίξει η μοίρα στον Λευτέρη Καραμπουτάκη, έναν από τους γνωστότερους τσιπουράδες της Νέας Ιωνίας, που «έφυγε» σε ηλικία μόλις 54 χρόνων εντελώς ξαφνικά, από ανακοπή καρδιάς. Αυτή η καρδιά που χρόνια ολόκληρα ήταν ανοιχτή σε όλους, παθιασμένη με ό,τι καταπιανόταν ο Λευτέρης Καραμπουτάκης, σταμάτησε να χτυπά. Μαζί της «πάγωσε» το χαμόγελο στα χείλη των τριών παιδιών του, της Σπυριδούλας, που έγινε γνωστή από το δημοφιλές τηλεπαιχνίδι master chef φτάνοντας μέχρι τον τελικό, του Γιώργου και της Ειρήνης, των εκατοντάδων φίλων του από τον χώρο της εστίασης, αλλά και των οπαδών της Νίκης Βόλου, που ήταν η μεγάλη του αγάπη.

Ο θάνατός του διαπιστώθηκε την Πέμπτη γύρω στις 11 το πρωί. Γείτονας που βγήκε στο μπαλκόνι αντίκρισε τον άτυχο Λευτέρη, που ζούσε μόνος του τα τελευταία χρόνια στον 1ο όροφο πολυκατοικίας στη Νέα Ιωνία, στην οδό Σούδας με Χρυσοστόμου Σμύρνης, πεσμένο στο μπαλκόνι του και αμέσως κάλεσε σε βοήθεια. Πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ έσπευσε στο σημείο, για τον 54χρονο όμως ήταν πολύ αργά.

Στο Νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Σύμφωνα με πληροφορίες οφείλεται σε ανακοπή καρδιάς. Ετσι αποφάνθηκε ο γιατρός που τον εξέτασε και υπέγραψε το πιστοποιητικό θανάτου. Πιθανολογείται ότι ο θάνατος επήλθε τα ξημερώματα, πέντε περίπου ώρες πριν εντοπιστεί από τον γείτονά του. Εκτιμάται πως ο 54χρονος αισθάνθηκε δυσφορία, βγήκε ενδεχομένως στο μπαλκόνι για να ζητήσει βοήθεια, δεν πρόλαβε όμως και εκεί πεσμένος στο δάπεδο άφησε την τελευταία του πνοή. Και όμως το προηγούμενο βράδυ ήταν ευδιάθετος. Πήγε κανονικά στο τσιπουράδικο που δούλευε τα τελευταία χρόνια, μπήκε κανονικά στην κουζίνα, έφτιαξε τους υπέροχους μεζέδες, που μόνο εκείνος ήξερε να φτιάχνει, καληνύχτισε τους συναδέλφους του και έφυγε. Ποιος να το περίμενε πως δεν θα τον ξαναδεί ποτέ.

Από μικρό παιδί στα τσιπουράδικα

Ο Λευτέρης Καραμπουτάκης, όπως έγραψε και ο επιστήθιος φίλος του Ιωσήφ Παλάντζας, πάλευε μέχρι τέλους τη ζωή. Από μικρό παιδί δούλευε στο κυλικείο του παλιού ΚΤΕΛ, Μεταμορφώσεως με Ερμού, το οποίο διατηρούσε ο πατέρας του. Πολλοί τον θυμούνται με κοντά παντελονάκια να μοιράζει τους καφέδες στα γύρω καταστήματα και γραφεία. Αργότερα ασχολήθηκε με την εστίαση. Δούλεψε σε διάφορα τσιπουράδικα. Οι μεζέδες του άφησαν εποχή. Αποφάσισε κάποια στιγμή να ανοίξει το δικό του τσιπουράδικο. Πού αλλού; Απέναντι από την «Κλούβα» το γήπεδο της Νίκης Βόλου στη Νέα Ιωνία, τον «Διόνυσο». Οταν η Νίκη Βόλου έπαιζε στην έδρα της από νωρίς το πρωί μέχρι το σφύριγμα της σέντρας στον «Διόνυσο» γινόταν προσκύνημα. Δεν υπήρχε φίλαθλος της Νίκης Βόλου να μην περάσει για ένα 25άρι, με τον Λευτέρη πρώτο και καλύτερο να δίνει προγνωστικά για το παιχνίδι. Η αγάπη του για τον ποδόσφαιρο μάλιστα τον οδήγησε κάποια στιγμή να δημιουργήσει τον αθλητικό ποδοσφαιρικό σύλλογο «Διόνυσος». Οι αναδουλειές τον υποχρέωσαν να φύγει από τον Βόλο για να δοκιμάσει την τύχη του στην Αθήνα. Και πάλι στον χώρο του τσίπουρου. Ανοιξε τσιπουράδικο και κατάφερε να «μυήσει» και τους Αθηναίους στο αγαπημένο νέκταρ του Βόλου.

Πριν από λίγα χρόνια επέστρεψε ξανά στη βάση του και εργαζόταν σε γνωστό τσιπουράδικο στη Νέα Ιωνία, μέχρι προχθές το βράδυ.

Σπαρακτικά τα μηνύματα στο fb

Το άγγελμα του θανάτου του προκάλεσε κυριολεκτικά σοκ. Στην προσωπική του σελίδα στο facebook τα μηνύματα από φίλους του είναι σπαρακτικά. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως «έφυγε» έτσι ξαφνικά ένας τόσο ζωντανός άνθρωπος, που κατάφερε στη ζωή του να δαμάσει πολλές δυσκολίες, ήταν πιστός στους φίλους του, ψυχή της παρέας και ιδιαίτερα δοτικός σ’ όποιον είχε την ανάγκη για βοήθεια.

«Ολα νωρίς τα έκανε, βιαστικά σαν να ήξερε τη μοίρα του και ήθελε να προλάβει… Τα πρόλαβες Λευτέρη, τα έζησες και θα μπορούσες να ζήσεις πολλά περισσότερα γιατί τα άξιζες, τα δούλεψες… Καλό παράδεισο αδελφέ…», έγραψε συγκλονισμένος ο Ιωσήφ Παλάντζας. «Ρε Λέφι γιατί τόσο νωρίς και εσύ; Πήγες να βρεις τον κολλητό σου.

Δώσε του χαιρετισμούς παλικάρι μου!!!! Βάλε και μια μόστρα στους φίλους μας που θα βρεις εκεί πάνω», σημείωσε με τη σειρά του ο Νίκος Μακρίδης.

«Α ρε θείο μου τι να πω, θα σ’ αγαπώ για πάντα, μάθε τους εκεί να πίνουν τσιπουράκι με καλό μεζέ, καλό ταξίδι» έγραψε στον αποχαιρετισμό του ο ανιψιός του Βαλάντης Σπανός.

Η κηδεία του Λευτέρη Καραμπουτάκη θα τελεστεί την Παρασκευή στις 10.30 το πρωί από τον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στη Νέα Ιωνία. Την Πέμπτη το βράδυ αναμενόταν από την Κύπρο όπου εργάζεται η αγαπημένη του κόρη Σπυριδούλα, η οποία, όπως και τα δύο άλλα αδέρφια της, βρίσκεται σε κατάσταση σοκ μετά τον αναπάντεχο χαμό του πατέρα της, από τον οποίο εν πολλοίς εμπνεύστηκε και ακολούθησε το επάγγελμα του σεφ.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου