ΤΟΠΙΚΑ

Περαιτέρω στελέχωση του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής ζητά ο Χρ. Μπουκώρος

περαιτέρω-στελέχωση-του-κέντρου-υγεί-1691

Εκτενή επικοινωνία του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου με τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Με αφορμή το χθεσινό περιστατικό με τον τραυματισμό των δυο παιδιών στον Τρίκερι, o βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος είχε σήμερα το πρωί εκτενή επικοινωνία με τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Φώτη Σερέτη.

Ο βουλευτής ζήτησε την περαιτέρω στελέχωση του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής που εξυπηρετεί ολόκληρη την περιοχή του Νοτίου Πηλίου.

Η ανταπόκριση του Διοικητή ήταν άμεση, διευκρινίζοντας ό τι από εικοσαημέρου η 5η Υ.ΠΕ. έχει ζητήσει τη στελέχωση με πλήρωμα οδηγών ασθενοφόρων για 14 Κέντρα Υγείας, μεταξύ των οποίων και αυτό της Αργαλαστής, με δικούς της οικονομικούς πόρους μέσω της λίστας προσωπικού. Η εκτίμηση του Διοικητή είναι ότι η θέση θα καλυφθεί άμεσα, ενώ πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη θέση είχε προκηρυχθεί και στο παρελθόν, χωρίς όμως να έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον. Επίσης, διαβεβαίωσε τον βουλευτή ότι το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής θα στελεχωθεί και με νοσηλευτικό προσωπικό.

Αναφορικά με το χθεσινό περιστατικό, ο Διοικητής ενημέρωσε τον βουλευτή ότι αμέσως μετά τον τραυματισμό των παιδιών, έσπευσε στο σημείο ο αγροτικός ιατρός Τρικερίου για την περίθαλψη τους, ο οποίος μάλιστα συνόδευσε τα παιδιά με το αυτοκίνητο μέχρι και το Χόρτο, όπου μετεπιβιβάστηκαν στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που είχε φθάσει από τον Βόλο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου