ΤΟΠΙΚΑ

Θυρανοίξια παρεκκλησίων στην Ανάληψη Βόλου

θυρανοίξια-παρεκκλησίων-στην-ανάληψ-1766

Τη μνήμη του νεοφανούς Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου γιορτάζει η Εκκλησία την Κυριακή 12 Ιουλίου. Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος ο φετινός εορτασμός συνδυάζεται με τα Θυρανοίξια των Ιερών Παρεκκλησίων των Οσίων Παϊσίου του Αγιορείτου και Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, που δημιουργήθηκαν στον γυναικωνίτη του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου.

Τα Θυρανοίξια θα τελεστούν με κάθε επισημότητα, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο, το Σάββατο 11/7, στις 8 μ.μ. Στις 9.00 το βράδυ θα ξεκινήσει Ιερά Αγρυπνία στο νέο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, η οποία θα απολύσει στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Η Μνήμη του Οσίου Παϊσίου θα εορταστεί πανηγυρικά στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου. Την παραμονή της εορτής, στις 6 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Στις 7 μ.μ. θα ψαλεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση του Οσίου.

Η μνήμη του Οσίου Παϊσίου θα εορταστεί, επίσης στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στα Αστέρια Αγριάς.

Τέλος, την Κυριακή 12/7, στις 6.30 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αγριάς, θα ψαλεί ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση του Οσίου. Αμέσως μετά, ο διακεκριμένος Φιλόλογος και Συγγραφέας κ. Κώστας Γανωτής θα ομιλήσει για το πρόσωπο του Οσίου Παϊσίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου