ΤΟΠΙΚΑ

Ενωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων: Περιμένουμε τη δημόσια συγγνώμη σας κ. Μιτζικέ

ενωση-πυροσβεστικών-υπαλλήλων-περιμ-2035

«Σας αφήνουμε στην κρίση των πολιτών και αναμένουμε την δημοσία συγγνώμη σας» επισημαίνει η Διοίκηση της Ενωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Μαγνησίας, ανταπαντώντας σε σημερινές δηλώσεις του Δημάρχου Νοτίου Πηλίου, Μιχάλη Μιτζικού, αναφορικά με τις ενέργειες του δήμου για την επισκευή του πυροφυλάκιου στο Νεοχώρι.

Υπενθυμίζεται ότι η Ενωση κάλεσε τον κ. Μιτζικό να υλοποιήσει δέσμευσή του από τον Οκτώβριο του 2019 και να γίνει η επισκευή του φυλάκιου, ενώ από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ν. Πηλίου απαντώντας είπε ότι οι ενέργειες έχουν γίνει και αναμένει τους πυροσβέστες να ξηλώσουν τη σκεπή και ότι αμέσως μετά θα πήγαινε κλιμάκιο του Δήμου για να τοποθετήσει τα νέα υλικά.

Υποστήριξε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι οι πυροσβέστες, «Παίζανε τάβλι και κοιμόντουσαν όλη μέρα. Και ξαφνικά χωρίς να κάνουν ούτε ένα τηλέφωνο, βγάζουν ανακοίνωση. Εμείς εκείνους περιμέναμε. Δεν ντρέπονται λίγο…».

Αναλυτικά η ανταπάντηση της Ενωσης στον κ. Μιτζικό:

«Με έκπληξη παρακολουθήσαμε το θράσος στο παραλήρημα του Δημάρχου Νοτίου Πηλίου κ. Μιτζικού Μιχάλη στην εκπομπή «Παράθυρο στην Θεσσαλία» στον τηλεοπτικό σταθμό ASTRA και στον δημοσιογράφο Μαρέδη Δημήτρη.

Και αναρωτιόμαστε: Δεσμευτήκατε κ. Δήμαρχε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με το προεδρείο της Ένωσης μας στις 12/10/2019 ότι θα προχωρήσετε στην επισκευή του κτιρίου που στεγάζεται το δασικό περιπολικό Νεοχωρίου; ΝΑΙ δεσμευτήκατε χωρίς να ζητήσετε από εμάς καμιά βοήθεια και έως και τώρα δεν έχετε πράξει απολύτως τίποτα.

Εμείς με την από 08/07/2020 επιστολή μας προς εσάς, σας ζητήσαμε να υλοποιήσετε τις δεσμεύσεις σας προς εμάς και όχι ότι έχετε συμφωνήσει με την Διοίκηση μας (καλό θα είναι να αναφέρετε και δημόσια τι ακριβώς έχετε συμφωνήσει και για το Εποχικό Κλιμάκιο Αγίου Γεωργίου για να γνωρίζουν οι πολίτες).

Κ. Δήμαρχε σας ενημερώνουμε επίσης ότι το προεδρείο της Ένωσης μας είναι ένας θεσμός εκλεγμένος μέσα από νόμιμες, δημοκρατικές διαδικασίες, όπως εκλέγεστε και εσείς ο ίδιος, με μοναδικό σκοπό του την προάσπιση και βελτίωση των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων. Εμείς λοιπόν πάντοτε ενεργούμε και θα ενεργούμε με γνώμονα τον σκοπό αυτό δίχως να δεχόμαστε απειλές και εκβιασμούς.

Τέλος σε ότι αφορά στη δήλωσή σας ότι «οι πυροσβέστες είναι ξαπλωμένοι σε αιώρες και παίζουν τάβλι» σας μεταφέρουμε την αγανάκτηση όλων των συναδέλφων και μόνο μια λέξη αρμόζει να πούμε. ΝΤΡΟΠΗ. Σας αφήνουμε στην κρίση των πολιτών και αναμένουμε την δημοσία συγγνώμη σας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου