ΤΟΠΙΚΑ

Ερευνες των αρχών και στον Βόλο για τις σπείρες διακίνησης ηρωίνης

ερευνες-των-αρχών-και-στον-βόλο-για-τις-3205

Συλλήψεις πέντε ατόμων, που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης σε όλη τη Θεσσαλία – Προσαγωγή δύο υπόπτων στην Ασφάλεια Βόλου – Εμπλέκονταν επίσης σε ληστείες και κλοπές

Καίριο χτύπημα στα κυκλώματα «λευκού θανάτου», που δρουν σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, αποτελούν οι συλλήψεις συνολικά πέντε ατόμων, μελών δύο εγκληματικών ομάδων, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης σε περιοχές της Θεσσαλίας, μεταξύ των οποίων και στον Βόλο.

Στο πλαίσιο της μεγάλης επιχείρησης που έγινε χθες το πρωί για τη σύλληψή τους από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας στην περιοχή του Τυρνάβου, έγιναν δύο προσαγωγές και στον Βόλο. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η Ασφάλεια Βόλου μετά από ενημέρωση και συνεργασία που είχε με την αντίστοιχη υπηρεσία της Λάρισας, προσήγαγε δύο Βολιώτες, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ότι είχαν επαφή με τις δύο ομάδες, στην πορεία όμως αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία που να στοιχειοθετούν σύλληψη. Οι δύο Βολιώτες φέρεται κατά διαστήματα να είχαν μεταβεί στον Τύρναβο και να είχαν έρθει σε επαφή με μέλη των δύο εγκληματικών ομάδων. Στο πλαίσιο της έρευνας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, αναμένεται να εξεταστεί, αν η επαφή περιοριζόταν μόνο στην προμήθεια ναρκωτικών για ιδία χρήση ή για εμπόριο. Και οι δύο προσαχθέντες πάντως κατά καιρούς έχουν απασχολήσει τις τοπικές αστυνομικές αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών, όπως λένε οι πληροφορίες.

Μεταξύ των συλληφθέντων – σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας – είναι οι δύο «εγκέφαλοι» των ομάδων που είχαν ορμητήριο τον Τύρναβο και από εκεί συντόνιζαν το καταστροφικό τους έργο.

Η επιχείρηση για τις συλλήψεις των μελών των δύο εγκληματικών ομάδων έγινε χθες νωρίς το πρωί στον Τύρναβο. Αστυνομικοί μάλιστα φέρεται να εντόπισαν 3 κιλά περίπου ηρωίνης κρυμμένη σε χωράφι μαζί με χρήματα, πριν κάνουν ντου και συλλάβουν πέντε άτομα.

Εξι μήνες πωλούσαν «λευκό θάνατο»

Οι δύο ομάδες δρούσαν για περίπου έξι μήνες, σκορπώντας τον «λευκό θάνατο» στις πιάτσες της Θεσσαλίας, μέχρι χθες που στη δράση τους έβαλε τέλος το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας.

Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από 14-1-2020 έως χθες, οι δύο εγκληματικές ομάδες είχαν οργανωθεί με σκοπό την προμήθεια, αποθήκευση και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης σε περιοχές της Θεσσαλίας.

Από την πολύμηνη έρευνα επίσης εξακριβώθηκε ότι οι εγκέφαλοι των δύο ομάδων είναι 38χρονος και 41χρονος, ενώ επίσης ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή συνολικά 24 ακόμη ατόμων, τα οποία δε συνελήφθησαν διότι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου. Ολοι τους έχουν συλληφθεί και στο παρελθόν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Σε βάρος των πέντε συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών, της ληστείας, της κλοπής και της παράβασης του Τελωνειακού Κώδικα.

Εμπλοκή σε ληστείες και διαρρήξεις

Θα πρέπει να σημειωθεί επιπλέον πως, από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας εξιχνιάστηκε μία περίπτωση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης που σημειώθηκε στις 16-05-2020 σε περιοχή του νομού Λάρισας, όπου οι δράστες, με την απειλή χρήσης βίας, αφαίρεσαν από την οικία της ηλικιωμένης χρηματικό ποσό και άλλα αντικείμενα.

Παράλληλα, εξιχνιάστηκαν 17 περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων από οικίες, τετελεσμένες και σε απόπειρα, οι οποίες διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 23-11-2019 έως 5-6-2020 στην πόλη της Λάρισας και την ευρύτερη περιοχή αυτής.

Τέλος υπογραμμίζεται πως κατά τις έρευνες που διενεργήθηκαν, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν τρία κιλά και 41,2 γραμμάρια ηρωίνης, σε στερεά μορφή (πλάκα), 77 ναρκωτικά δισκία, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή, τέσσερα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, δύο ζεύγη πινακίδων Ι.Χ. επιβατικών αυτοκινήτων, ανιχνευτής μετάλλων, 10 πακέτα τσιγάρων, χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φορολόγησης, 17 κινητά τηλέφωνα και το συνολικό χρηματικό ποσό των 11.745 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας. Ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν τις επόμενες μέρες. Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου