ΤΟΠΙΚΑ

Μπουκώρος: Το προσφυγικό είναι ζήτημα που η ελληνική πολιτεία οφείλει να έχει τον έλεγχο

μπουκώρος-το-προσφυγικό-είναι-ζήτημα-3842

Τοποθέτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ στην Βουλή

Για την μεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, μίλησε χθες στην Βουλή, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, με αφορμή τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο Χρήστος Μπουκώρος υπερθεμάτισε για την ασκούμενη πολιτική της κυβέρνησης και κυρίως για την ταχύτητα στην εξέταση των αιτήσεων ασύλου, στη μεταφορά μεταναστών από τα νησιά, αλλά και στη μείωση των μεταναστευτικών ροών, ενώ χαρακτηριστικά τόνισε ότι «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει κάνει σαφές ότι η Ελλάδα έχει σύνορα και μπορεί να τα φυλάει!».

Μεταξύ άλλων, ανάφερε ότι η κυβερνητική πολιτική στη διαχείριση των προσφυγικών ροών είναι μια πολιτική ξεκάθαρη, για την οποία η Νέα Δημοκρατία είχε δεσμευτεί προεκλογικά προς τον ελληνικό λαό και η οποία έγκειται στο ότι το προσφυγικό είναι ένα ζήτημα, του οποίου η ελληνική πολιτεία οφείλει να έχει τον έλεγχο.

Συγκεκριμένα επεσήμανε ότι, «κανένας οικονομικός μετανάστης δεν μπορεί, χωρίς την άδεια της χώρας, να παραβιάζει τα σύνορά της. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προστατεύει τα σύνορα της χώρας από στεριά και θάλασσα. Και αυτή η πολιτική μας ήταν γνωστή στον ελληνικό λαό. Δεν αιφνιδιάσαμε κανέναν. Και αυτή είναι η ειδοποιός μας διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι της αντίληψης «όλα ελεύθερα στο προσφυγικό»».

Επίσης, ο βουλευτής Μαγνησίας τόνισε ότι «η σύγκριση διαχείρισης του ζητήματος ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι καταλυτική, γεγονός που αποδεικνύεται από την αύξηση της μεταφοράς μεταναστών από τα νησιά κατά 134% και την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου κατά 88%.

Ο σημερινός πρωθυπουργός, η σημερινή κυβέρνηση και η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν αιχμαλωτίζουν ανθρώπους σε φυλακές ψυχών. Αντιθέτως, εξετάζουν τα αιτήματά τους με πολύ ταχύ τρόπο, ο οποίος θα γίνει ακόμα ταχύτερος, με τη στελέχωση του υπουργείου και τη στελέχωση των δομών. Εξάλλου, είναι πλέον γεγονός και η μεταφορά μεταναστών από τα νησιά, αλλά κυρίως η μείωση των μεταναστευτικών ροών, γιατί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει κάνει σαφές ότι η Ελλάδα έχει σύνορα και μπορεί να τα φυλάει!».

Τέλος, ο Χρήστος Μπουκώρος δεν παρέλειψε, να στηλιτεύσει τη μεταναστευτική πολιτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διακυβέρνησή του, καθώς ήταν αυτή που δημιούργησε το «αίσχος της Ειδομένης», όταν επί μήνες οι άνθρωποι κοιμόντουσαν στις γραμμές του τρένου. Ήταν αυτή που στοίβαξε χιλιάδες ανθρώπους στις δύο δομές φιλοξενίας στη Λέσβο και τη Χίο. Ήταν η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή που τρόμαξε την Ευρώπη και την ανάγκασε να ορθώσει φρούρια στα σύνορά της και να εγκλωβιστούν τόσοι άνθρωποι στην Ελλάδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου