ΤΟΠΙΚΑ

Χαμηλό «βαρομετρικό» στην αγορά του Βόλου

χαμηλό-βαρομετρικό-στην-αγορά-του-β-3947

Αρνητικό πρόσημο στην κίνηση, με τους εμπόρους να ελπίζουν στις θερινές εκπτώσεις

Αναταράξεις σε όλους τους κλάδους της οικονομίας προκαλεί η πανδημία, με την τοπική εμπορική αγορά να βιώνει τα προβλήματα του τουρισμού, λόγω της μείωσης του αριθμού των απασχολούμενων αφενός και των τουριστών αφετέρου. Σε χαμηλό «βαρομετρικό» η εμπορική κίνηση, με τους επαγγελματίες του κλάδου να στρέφουν το βλέμμα στην εκκίνηση των θερινών εκπτώσεων, την ερχόμενη Δευτέρα 13 Ιουλίου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σαφής και κατηγορηματικός ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου – Νέας Ιωνίας, Απόστολος Οντόπουλος, δηλώνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι: «Είναι άρρηκτα συνδεδεμένος ο τουρισμός με την πορεία της εμπορικής αγοράς και το αποτύπωμα είναι εμφανές το τελευταίο τρίμηνο του έτους».

Τα αποτελέσματα της απασχόλησης των εποχιακών εργαζομένων στον τουρισμό, αποτυπώνονται το τρίμηνο Οκτώβριος, Νοέμβριος, Δεκέμβριος. Όπως εξηγεί ο κ. Οντόπουλος «μετά την επιστροφή των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, τα χρήματα ανακυκλώνονται στην αγορά του Βόλου. Όπως επίσης και όταν κλείνουν τα τουριστικά καταλύματα, υπάρχει κυκλικότητα της οικονομίας».

«Μας προβληματίζει το γεγονός ότι ο τουρισμός δεν δουλεύει όπως θα έπρεπε και γενικότερα είμαστε επιφυλακτικοί για το τελευταίο τρίμηνο του έτους. Εχουμε ανησυχία» τονίζει ο πρόεδρος.

Στο μεταξύ, η αγορά κινείται σε εκπτωτικούς ρυθμούς, εν αναμονή της 13ης Ιουλίου, με την προσδοκία της τόνωσης των τζίρων που ακολουθούν πτωτική πορεία. «Από την ημέρα του ανοίγματος της αγοράς μετά την καραντίνα μέχρι σήμερα, υπάρχουν πολύ καλές τιμές και προσφορές στα καταστήματα» υπογραμμίζει ο πρόεδρος, αναφερόμενος στον καθημερινό αγώνα των επιχειρήσεων για τόνωση της κίνησης.

Παράλληλα, οι Εμπορικοί Σύλλογοι της Θεσσαλίας, συμπεριλαμβανομένου του τοπικού, προτρέπουν τα μέλη τους να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους την Κυριακή 19 Ιουλίου, μια από τις οκτώ θεσμοθετημένες του έτους, με το σκεπτικό ότι δεν υπάρχει εμπορικό ενδιαφέρον. «Η πρόταση είναι προαιρετική και όποιος επιθυμεί μπορεί να εκμεταλλευτεί το νόμο και να ανοίξει το κατάστημά του» ανέφερε ο κ. Οντόπουλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου