ΤΟΠΙΚΑ

Δικαιούχοι στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» και οι συνταξιούχοι

δικαιούχοι-στο-πρόγραμμα-τουρισμός-4005

Οι συνταξιούχοι όλων των ταμείων – Ανακοίνωση των συνεργαζόμενων οργανώσεων Μαγνησίας

Μετά από εννέα χρόνια συνεχών περικοπών στα προγράμματα κοινωνικού θεραπευτικού τουρισμού, εκδρομών, αγοράς βιβλίων, εισιτήρια θεατρικών παραστάσεων, έγινε για τους συνταξιούχους κατορθωτό να βρουν ικανοποίηση ορισμένα από τα αιτήματά τους. Ειδικότερα όπως έγινε γνωστό σε συνάντηση με εκπροσώπους του υπ. Τουρισμού οι συνταξιούχοι όλων των ταμείων, (εκτός ΟΓΑ που υπάρχει ξεχωριστό πρόγραμμα), δικαιούνται κοινωνικό τουρισμό μέσα από το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» έτους 2020. Στην υποβολή αιτήσεων έχει δοθεί παράταση μέχρι αύριο Τετάρτη 8 Ιουλίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους με βάση τον ΑΦΜ τους στην ιστοσελίδα tourism4all.gov.gr.

Δικαιούχοι είναι όσοι συνταξιούχοι έχουν κάνει φορολογική δήλωση του 2018 και το ατομικό τους εισόδημα είναι μέχρι 16.000 ευρώ και το οικογενειακό 28.000 ευρώ. Όσον αφορά στον κοινωνικό θεραπευτικό τουρισμό το υπουργείο Τουρισμού ενημέρωσε πως υπάρχει συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας και τον ΕΦΚΑ για το θέμα. Εάν καλυφθεί το ποσό από τους αιτούντες τότε θα διεξαχθεί ηλεκτρονική κλήρωση.

Οι αιτήσεις συμμετοχής των δικαιούχων υποβάλλονται προς το υπουργείο Τουρισμού αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής (www.tourism4all.gr).

Τέλος, όποιοι επιλεγούν θα λάβουν διατακτική ταξιδίου (e – voucher) το πρόγραμμα περιλαμβάνει 5 ημέρες (4 διανυκτερεύσεις) με συμμετοχή των συνταξιούχων 50% ή 40% σε άτομα με αναπηρία πάνω από 67%.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου