ΤΟΠΙΚΑ

«Δεν κινδυνεύουμε από κορονοïό, αλλά από τις συνθήκες της Μονάδας»

δεν-κινδυνεύουμε-από-κορονοiό-αλλά-απ-4057

Κραυγή αγωνίας από μητέρα ασθενούς με μεσογειακή αναιμία

Ασχημες συνθήκες λειτουργίας στον χώρο, όπου μεταφέρθηκε, λόγω κορονοϊού, να λειτουργεί η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας Βόλου, περιγράφει μητέρα ασθενούς, επισημαίνοντας ότι είναι επιτακτική η ανάγκη λειτουργίας της νέας Μονάδας, οι εργασίες της οποίας όμως έχουν παγώσει.

Συγκεκριμένα, σε επιστολή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η μητέρας πάσχουσας Αννα Παπαδοπούλου περιγράφει για την κατάσταση που επικρατεί τα εξής: «Η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας Βόλου βρίσκεται σε έναν ανεξάρτητο χώρο εκτός του κεντρικού κτιρίου του Νοσοκομείου (πρώην εξωτερικά ιατρεία Γυναικολογικού Τμήματος) στο οποίο επικρατούν συνθήκες άθλιες. Λόγω συνθηκών του Covid-19 έγινε μεταφορά της μονάδας μας για καλύτερη προστασία μιας και την προηγούμενη μονάδα την αφήσαμε για έκτακτα περιστατικά του κορονοϊού. Δυστυχώς, όμως, εκεί που στεγάζεται τώρα η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας δεν έχει τις καλύτερες προϋποθέσεις λειτουργίας της.

Ο χώρος είναι πολύ μικρός με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να πηγαίνουμε όλοι μαζί. Τα αίματα αντιμετωπίζουν πρόβλημα, λόγω υπερβολικής ζέστης, με αποτέλεσμα να έχει αντίκτυπο σε εμάς τους ίδιους και να παθαίνουμε συνεχώς αντιδράσεις. Δεν υπάρχει καθόλου κλιματισμός και από τα παράθυρα δεν μπαίνει αέρας.

Εχουμε ζητήσει επανειλημμένως από τη διοίκηση του Νοσοκομείου και ιδιαίτερα τον διοικητή να τελειώσουν οι εργασίες στη Μονάδα που ήταν να μεταφερθούμε προ κορονοϊού, οι οποίες όμως έχουν παγώσει εδώ και τέσσερις μήνες.

Η Μονάδα βρίσκεται στον δεύτερο όροφο του παλιού Νοσοκομείου (πρώην Ψυχιατρική). Ο διοικητής κ. Ντόκος αναφέρει ότι δεν υπάρχει το κονδύλι για να τελειώσουν οι εργασίες της συγκεκριμένης Μονάδας.

Δεν κινδυνεύουμε από τον κορονοϊό, αλλά από τις συνθήκες που επικρατούν στη Μονάδα. Επίσης, ήθελα να επισημάνω ότι στη Μονάδα που στεγαζόμαστε μπαινοβγαίνουν από τα εξωτερικά ιατρεία του Γυναικολογικού που είναι ακριβώς δίπλα μας όλη την ημέρα για να πάρουν φακέλους – καρτέλες ασθενών, μιας και βρίσκονται μέσα στη μονάδα. Υπάρχει επιτακτική ανάγκη να πάμε επιτέλους στη Μονάδα μας και να ησυχάσουμε όλοι, γιατροί, νοσηλευτές, προσωπικό και πάνω απ’ όλα οι ασθενείς και να νιώσουμε ασφαλείς».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου