ΤΟΠΙΚΑ

Δολοφονική επίθεση στο Πανεπιστήμιο

δολοφονική-επίθεση-στο-πανεπιστήμιο-851206

«Δολοφονική επίθεση» σε φοιτητή του τμήματος Χωροταξίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη διάρκεια γενικής συνέλευσης. Η πρωτοφανής για τα δεδομένα του Βόλου ενέργεια συγκλονίζει από χθες το τοπικό ακαδημαϊκό ίδρυμα.
Ο φοιτητής Στάθης Γώγος δέχθηκε επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα κατσαβίδι, στη διάρκεια εκτεταμένων επεισοδίων με γρονθοκοπήματα. Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου και για προληπτικούς λόγους στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, τραυματισμένος στα πλευρά και στην κοιλιακή χώρα. Από θαύμα, σύμφωνα με τους γιατρούς, τα τραύματα δεν απέβησαν μοιραία.
Σοβαρά ερωτήματα που αναζητούν απαντήσεις δημιουργεί η παρουσία στη διάρκεια της φοιτητικής συνέλευσης δύο ή τριών εξωπανεπιστημιακών. Φοιτητές αναφέρουν ότι υπήρχε εμπλοκή των «αγνώστων» στον ξυλοδαρμό. Κανείς χθες δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει ποιος ήταν ο δράστης με το κατσαβίδι…
Έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Τις διαδικασίες που προβλέπονται στο εσωτερικό του ακαδημαϊκού ιδρύματος αναμένεται να κινήσει σήμερα ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κ. Μπαγιάτης.
«Πρόκειται για στυγνό δολοφόνο, που είναι επικίνδυνος να κυκλοφορεί. Η επίθεση που δέχθηκα με γύρισε δεκαετίες πίσω, σε άλλες καταδικαστέες εποχές», δήλωσε στον «Τ» ο Στάθης Γώγος συγκλονισμένος, όπως και οι συμφοιτητές του, από την αιματηρή κατάληξη που είχε η διαμάχη στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του τμήματός τους.
Τη δολοφονική επίθεση εις βάρος του φοιτητή, μέλους του Γραφείου του Νομαρχιακού Συμβουλίου της ΚΝΕ, κατήγγειλε με ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ, αποδίδοντάς την σε «στελέχη της ΔΑΠ του Τμήματος Χωροταξίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και εξωπανεπιστημιακά στοιχεία».
«Δεν γνωρίζουμε κάτι τέτοιο. Εάν όμως η ενέργεια έχει προέλθει από μέλος της ΔΑΠ, τότε δεν ξέρει σε ποια παράταξη ανήκει και θα είναι καλύτερο να αλλάξει πολιτικό χώρο», δήλωσε το μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μπάμπης Παπαδόπουλος.
Την άσκηση βίας εναντίον του φοιτητή καταδίκασε ο πρόεδρος του τμήματος Χωροταξίας Παντελής Σκάγιαννης. «Είναι θέμα μεγάλο και πολλαπλά κατακριτέο η παρουσία εξωπανεπιστημιακών στις διαδικασίες των φοιτητών», δήλωσε ο Καθηγητής, ο οποίος συνέταξε επιστολή με τις πληροφορίες του σχετικά με το αιματηρό επεισόδιο προς ενημέρωση του πρύτανη του Πανεπιστημίου.

«Δεν είδα ποιος ήταν…»
Η γενική συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της μεγάλης έντασης και διαμάχης μεταξύ παρατάξεων για τη νομιμότητα ή μη των πρόσφατων φοιτητικών εκλογών στο τμήμα.
Σε κλίμα έντασης φοιτητές κατέθεταν τις απόψεις τους για όσα μεσολάβησαν τις προηγούμενες εβδομάδες.
«Στη διάρκεια της συνέλευσης υπήρχαν διαφωνίες μεταξύ της Π.Κ.Σ. και της ΕΑΑΚ από τη μία, της ΔΑΠ, της ΠΑΣΠ και ορισμένων ανεξάρτητων από την άλλη. Το θέμα που προκάλεσε την ένταση ήταν οι εκλογές, όμως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η διοργάνωση ενός πάρτι», περιγράφει στον «Τ» ο Στάθης Γώγος.
Ο ίδιος προσπάθησε να χωρίσει δύο φοιτητές οι οποίοι διαπληκτιστήκαν και πιάστηκαν στα χέρια. «Στο επεισόδιο ενεπλάκησαν περίπου δέκα άτομα. Βρέθηκα στη μέση συντονισμένης επίθεσης. Άλλος με γρονθοκοπούσε, άλλος με κλωτσούσε, άλλος μου έκανε κεφαλοκλείδωμα. Κάποιος με τραυμάτισε με αιχμηρό αντικείμενο. Με χτύπησε δύο φορές στην πλάτη, κάτω από το νεφρό και μία στο θώρακα… Ήταν αδύνατο να καταλάβω τι συνέβαινε εκείνη τη στιγμή και πολύ περισσότερο να μπορέσω να διακρίνω ποιος ήταν.»
Όταν απομακρύνθηκαν από γύρω του, ο φοιτητής έμεινε στο πάτωμα αιμόφυρτος. Συμφοιτητές του τον μετέφεραν εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και εισήχθη για προληπτικούς λόγους για νοσηλεία στη Χειρουργική Κλινική.

Παρουσία
«φουσκωτών»
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ν.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ, «τα συγκεκριμένα μέλη της ΔΑΠ, μαζί με τους εξωπανεπιστημιακούς εκτόξευαν απειλές, όπως «καθίστε καλά, γιατί θα σας σκοτώσουμε» εναντίον μελών της ΚΝΕ αλλά και άλλων φοιτητών», για την παρουσία «φουσκωτών

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου