ΤΟΠΙΚΑ

Διχάζει τους Βρετανούς του Πηλίου ο Στάνλεϊ Τζόνσον

διχάζει-τους-βρετανούς-του-πηλίου-ο-στ-4152

Επικρίνουν στα social media τον Στάνλεϊ Τζόνσον, διότι αψήφησε τους περιορισμούς – Η βόλτα του στην Πάλτση και το γεύμα με φασολάκια και ψάρι

Εξω φρενών με τον μπαμπά Τζόνσον φέρεται να είναι πολλοί Βρετανοί του Πηλίου, αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας, οι οποίοι μέσω των social media σχολιάζουν με επικριτικά σχόλια την επιλογή του να αψηφήσει τους περιορισμούς και μέσω ταξιδιού by pass να ταξιδέψει από το Λονδίνο μέσω Σόφιας στο Χόρτο.

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα έχουν αναπαραχθεί από διάφορα εγχώρια αλλά και ξένα ΜΜΕ, υπάρχουν συμπατριώτες του οι οποίοι προτρέπουν και άλλους, αν τον συναντήσουν, να τον αποδοκιμάσουν δημοσίως.

«Ο Στάνλεϊ Τζόνσον είναι στο Πήλιο! Αν τον συναντήσετε κάπου, βεβαιωθείτε ότι θα ντρέπεται δεόντως, σε περίπτωση που δεν τηρεί τα πρωτόκολλα του COVID. Πιστεύω ότι πρέπει να δείχνει περισσότερο σεβασμό προς την Ελλάδα και τους κατοίκους του Πηλίου, κι όχι να έρθει εδώ μέσω τρίτης χώρας για να αποφύγει την ταξιδιωτική απαγόρευση. Δεν πιστεύω ότι πρωταρχικός σκοπός του είναι να προετοιμάσει το σπίτι του για ενοικίαση. Θα μπορούσε να απασχολήσει μια τοπική εταιρία για να το κάνει αυτό. Έχει έρθει για διακοπές», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο 63χρονος Κρίστοφερ Γουίκς, πρώην αξιωματικός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, που μετά τη συνταξιοδότησή του επέλεξε να μείνει μόνιμα στον Πλατανιά του Πηλίου. Μετά την ανάρτησή του ακολούθησαν δεκάδες επικριτικά σχόλια από κάτω και από άλλους βρετανούς πολίτες που ζούνε στη Μαγνησία αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Tην ανάρτησή του πρώην αξιωματικού της Μητροπολιτικής Αστυνομίας αναδημοσίευσε το Ethnos.gr και έγινε αναπαραγωγή σε πολλά άλλα ΜΜΕ.

Σημειώνεται πως ο συγκεκριμένος συνταξιούχος αστυνομικός και κάτοικος Πηλίου, φέρεται να είναι φανατικός πολέμιος του Brexit και αρθρογράφος σε πολιτικές εφημερίδες της χώρας του. Όπως επισημαίνεται στο ΕΘΝΟΣ είναι εκείνος που στις 5 Ιανουαρίου του 2019 εντόπισε τον Μπόρις Τζόνσον και τη νεαρή σύντροφό του, Κάρι Σίμοντς, στην ταβέρνα «Αφροδίτη» στον Λαύκο Πηλίου. Είχε πρόσφατα παραιτηθεί από το υπουργείο Εξωτερικών και ετοιμαζόταν για την κούρσα που θα τον οδηγούσε στη Ντάουνινγκ Στριτ. Η τυχαία συνάντηση και ο μικρός τους διάλογος, όπως τον δημοσιοποίησε ο ίδιος τότε στα κοινωνικά δίκτυα, αποκάλυψε την κρυφή «απόδραση» του Τζόνσον στην Ελλάδα. Τα νέα έφτασαν στο Λονδίνο και έγιναν πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα στα Βρετανικά ταμπλόιντ.

Απόλαυσε φασολάκια

Ο ίδιος πάντως ο Τζόνσον συνεχίζει τις κοντινές αποδράσεις σε διάφορες παραθαλάσσιες περιοχές κοντά στο ησυχαστήριό του, τη βίλα «Ειρήνη», κάνοντας εκτεταμένες αναφορές στις ομορφιές του Πηλίου, στην ελληνική κουζίνα κ.ά. Την Κυριακή εθεάθη σε ταβέρνα στην παραλία Πάλτση. Θαμώνες τον φωτογράφισαν να απολαμβάνει φασολάκια και ψάρι, τα οποία συνόδευσε με κρασί.

Το τραπέζι στο οποίο καθόταν ήταν στρωμένο για δύο, αλλά δεν εμφανίστηκε ο συνδαιτυμόνας του, τουλάχιστον όσο ήταν εκεί η συγκεκριμένη παρέα. Ήταν συνεχώς απορροφημένος στο κινητό του είτε διαβάζοντας κάτι στην οθόνη είτε μιλώντας στο τηλέφωνο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου