ΤΟΠΙΚΑ

Πλήγμα το κλείσιμο των συνόρων με Σερβία

πλήγμα-το-κλείσιμο-των-συνόρων-με-σερβ-4193

Το τουριστικό προϊόν είναι ευάλωτο και υπάρχει ανάγκη στήριξης της επιχειρηματικότητας, επισημάνθηκε σε συνέντευξη Τύπου στο Επιμελητήριο

Αρχισαν οι πρώτες ακυρώσεις κρατήσεων από Σέρβους και αναμένεται να ενταθούν το επόμενο διάστημα. Η αναστολή έως τις 15 Ιουλίου της πρόσβασής τους στην Ελλάδα από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου έχει μεγάλο αντίκτυπο και στη Μαγνησία και τις Β. Σποράδες. Εντούτοις, οι επαγγελματίες φαίνεται ότι την περίμεναν.

Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου στο Επιμελητήριο Μαγνησίας για την καμπάνια στήριξης της τοπικής αγοράς κληθείσα να σχολιάσει τις εξελίξεις στον τουρισμό με τη Σερβία η πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Θέκλα Καμμένου είπε «αν και μας εξέπληξε, το περιμέναμε. Μάλιστα, εκτίμησε ότι ίσως αυτό θα συμβεί και με άλλες χώρες που δεν έχουν ανοίξει στο 100%».

Όπως εξήγησε «το τουριστικό προϊόν είναι πάρα πολύ ευάλωτο. Και ως Επιμελητήριο και ως Ενώσεις λέγαμε από τον Μάρτιο ότι η σεζόν του 2020 είναι χαμένη, μιλούσαμε για επιβίωση. Αυτά που συμβαίνουν, τα βλέπαμε να έρχονται. Περιμένουμε να δούμε το θέμα της Σερβίας, υπάρχει πολύ μεγάλη διαφήμιση σε αυτές τις χώρες να κρατήσουν τον κόσμο, άρα αυτό που συνέβη τώρα σίγουρα κάποιους θα τους αποτρέψει να κλείσουν ταξίδι. Το παρακολουθούμε, περιμένουμε εάν σε 10 ημέρες θα διαμορφωθεί κάτι κάπως διαφορετικό και αν θα αλλάξουν τα δεδομένα για να ανοίξουν τα σύνορα».

Η αναστολή η οποία θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 15 Ιουλίου επηρεάζει άμεσα τον τουρισμό στη Μαγνησία. Στη Σκιάθο το πρώτο αεροπλάνο που έφτασε ήταν της Air Serbia με 160 επιβάτες. Παράλληλα αυτή τη στιγμή στη χερσαία Μαγνησία βρίσκονται πολλοί τουρίστες από Ρουμανία, Σερβία και Βουλγαρία.

«Η Μαγνησία υπολογίζει στους Σέρβους τουρίστες, ειδικά στο Νότιο Πήλιο, όπου έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια για τη σερβική αγορά», είπε η κ. Καμμένου, η οποία επισήμανε ότι παράλληλα έχει χαθεί και η Ισραηλινή αγορά. «Μέχρι 25 Ιουλίου μας περιμένουν πολλά πράγματα. Το ενδιαφέρον των Ελλήνων για κρατήσεις, εστιάζεται κυρίως στον Αύγουστο, από τις 20 Ιουλίου και μετά», πρόσθεσε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου