ΤΟΠΙΚΑ

Στη φυλακή ο 43χρονος για τον φόνο στο Διμήνι

στη-φυλακή-ο-43χρονος-για-τον-φόνο-στο-δι-4825

Προσωρινή η κράτηση, εν αναμονή αποτελεσμάτων DNA, λέει η υπεράσπιση – Αρνείται κάθε εμπλοκή ο κατηγορούμενος

Προφυλακιστέος κρίθηκε σήμερα μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 43χρονος Αλβανός, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή το πρωί σαν βασικός ύποπτος για τον φόνο της 71χρονης Χρυσούλας Σπαθούλα τον Απρίλιο του 2002 στο σπίτι της στο Διμήνι, όπου διέμενε μόνη.

Ο συλληφθείς απολογούταν μέχρι αργά το μεσημέρι και υποστήριξε ότι είναι αθώος και ότι δεν έχει καμία συμμετοχή στην ανθρωποκτονία. Εντούτοις, η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών ταυτοποίησε αποτύπωμα, που αποδείχτηκε ότι ανήκει σε εκείνον. Η απόφαση προφυλάκισης έγινε αποδεκτή με ικανοποίηση από τους συγγενείς της άτυχης γυναίκας. Αντίθετα, η σύζυγος του 43χρονου αποχώρησε κλαίγοντας με λυγμούς.

Η άτυχη 71χρονη είχε εντοπιστεί στην είσοδο του σπιτιού της νεκρή σε λίμνη αίματος λίγες μέρες πριν το Πάσχα του 2002. Δύο 24ωρα μετά η νεκροψία έδειξε ότι ο θάνατός της ήταν βίαιος. Οι έρευνες της Αστυνομίας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι κίνητρο της ανθρωποκτονίας ήταν η ληστεία. Η άτυχη 71χρονη φέρεται να διέδιδε ότι είχε λίρες. Την υπόθεση είχε χειριστεί προανακριτικά με συλλογή αποδεικτικών στοιχείων ο νυν διευθυντής Αστυνομίας Μαγνησίας Μιλτιάδης Αλεξάκης ως υπαστυνόμος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου