ΤΟΠΙΚΑ

Στέγη στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας βρίσκει η ΟΕΒΕΜ

στέγη-στο-πολιτιστικό-κέντρο-ν-ιωνίας-4991

Λύση στο στεγαστικό της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ) δίνει η δημοτική αρχή Βόλου. Μετά τη κατάργηση του συνδικαλιστικού πόρου στις 31 Δεκεμβρίου του 2017 η Ομοσπονδία δεν αντέχει οικονομικά στην κάλυψη των υπέρογκων εξόδων για τη μίσθωση του κτιρίου στην Παύλου Μελά. Από πέρυσι έχει αρχίσει να αναζητά νέα στέγη και ζητάει βοήθεια από τους τοπικούς φορείς και το Επιμελητήριο Μαγνησίας για μεταφορά της σε άλλο κτίριο της πόλης. Η δημοτική αρχή Βόλου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά της και παραχωρεί δύο χώρους στο Πολιτιστικό Κέντρο στη Νέα Ιωνία.

Σήμερα Δευτέρα στις 19:00 τα πρωτοβάθμια σωματεία της ΟΕΒΕΜ θα συναντηθούν και θα συζητήσουν την πρόταση. Το ενοίκιο του κτιρίου της Παύλου Μελά ξεπερνάει σε ετήσια βάση τις 15.000 ευρώ. Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τρύφων Πλαστάρας λέει ότι «θα μιλήσουμε με τους προέδρους που στεγάζονται στο κτίριο της Παύλου Μελά και θα τους ενημερώσουμε για την πρόταση του δήμου Βόλου προκειμένου και αυτοί οι ίδιοι να έχουν μία σημαντική ελάφρυνση στο ενοίκιο, καθώς εδώ και τρία χρόνια αυτό καλύπτεται εξ’ ολοκλήρου από τα Σωματεία όπως και όλες οι ΔΕΚΟ».

«Κρίνουμε απολύτως θετική την αντίδραση και του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου και των προέδρου ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ Ανδρέα Ζέρβα και αντιδημάρχου Αριστείδη Σαββάκη, οι οποίοι δείχνουν ότι αντιλαμβάνονται το σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζει η Ομοσπονδία στα τεκταινόμενα της πόλης. Ο κ. Πλαστάρας τους ευχαριστεί προσωπικά για το έμπρακτο ενδιαφέρον που έδειξαν και τις ενέργειές τους.

Ο ίδιος λέει ότι η Ομοσπονδία θα αξιοποιήσει για τη στέγαση των σωματείων της και τα παλιά γραφεία που έχει στην Κουταρέλια σε μία προσπάθεια να μοιραστούν οι χώροι και να καλυφθεί το σύνολο των αναγκών.

Ηδη το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ έχει λάβει απόφαση για την παραχώρηση των χώρων. Στα τεχνικά θέματα που έθεσε ακολούθως η Ομοσπονδία ο κ. Ζέρβας απάντησε θετικά. Κάποια σωματεία έχουν πάρει απόφαση ότι θα ακολουθήσουν την πρόταση της δημοτικής αρχής.

Συμφωνούν οι ηλεκτρολόγοι

Με ομόφωνη απόφαση ο Σύνδεσμος Ηλεκτρολόγων Μαγνησίας συμφωνεί με τη μετακόμιση στο Πολιτιστικό Κέντρο με δεδομένο ότι μπορεί να δηλωθεί σαν έδρα και ότι πληρούνται κάποια τεχνικά θέματα που τέθηκαν. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Σεραφείμ Μαουσίδης λέει ότι «η μετεγκατάσταση είναι αναγκαία, διότι η Ομοσπονδία και τα Σωματεία δεν μπορούν να αντέξουν τα έξοδα των ενοικίων στις εποχές που διανύουμε. Ο δήμος στάθηκε δίπλα στους επαγγελματίες του νομού και έδωσε άμεσα λύση. Ευχαριστούμε τη δημοτική αρχή Βόλου, τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, και ειδικά τον πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Ανδρέα Ζέρβα», προσθέτει.

Συντάσσονται και οι βιοτέχνες μετάλλου

Ομόφωνη απόφαση υπέρ της μετεγκατάστασης ελήφθη και από τον Σύνδεσμο Κατεργασίας Μετάλλου Μαγνησίας. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κωνσταντίνος Πελεκούδας λέει ότι «η φωνή της ΟΕΒΕΜ δεν πρέπει να σβήσει. Αντίθετα η Ομοσπονδία πρέπει να επιβιώσει παρά τα οικονομικά προβλήματα. Είναι απολύτως αναγκαίο να υπάρχει ένας χώρος όπου θα μπορούν να συγκεντρώνονται τα σωματεία όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα».

Αντίστοιχα αποφάσεις έχουν λάβει ήδη οι ζαχαροπλάστες και οι κουρείς- κομμωτές, οι οποίοι συμφωνούν επίσης.

Η ΟΕΒΕΜ έχει ως μέλη της 30 Σωματεία. Από αυτά τα 19 στεγάζονται στο κτίριο της Παύλου Μελά. Αυτά είναι τα εξής:

-Σύνδεσμος Καταστηματαρχών Κουρέων και Κομμωτών

-Σύλλογος Ψυκτικών Κλιματιστικών

-Σωματείο Εμπόρων Υαλοπινάκων και Καθρεφτών

-Σύλλογος Βιβλιοπωλών Χαρτοπωλών

-Σύλλογος Αγγειοπλαστών Κεραμιστών

-Σύλλογος Οδοντοτεχνιτών

-Σύλλογος Ραπτών Καταστηματαρχών

-Σύλλογος Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων

-Σύλλογος Ιδιωτικών Φροντιστηρίων Μέσης και Ανώτατης Εκπαίδευσης

-Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστών

-Ενωση Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών

-Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών και Ηλεκτρολόγων

-Σύνδεσμος Εγκαταστατών Υδραυλικών – Θερμικών και Κλιματιστικών Εργων

-Σύλλογος Επιπλοποιών Ξυλουργών και Συναφών Επαγγελμάτων

-Ενωση Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Ειδών Ενδυσης

-Σωματείο Μισθωτών Κυλικείων Δημοσίων Σχολείων

-Σωματείο Πτυχιούχων Χειριστών Ιδιοκτητών Μηχανημάτων Εκτελεστικών Τεχνικών Εργων

-Σύλλογος Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών

-Σύλλογος Εμπόρων Ειδών Υγιεινής και ο Σύλλογος Υδραυλικών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου